Plenković najavio rekonstrukciju vlade

Plenković je najavio i čvrstu podršku Kolindi Grabar-Kitarović na predstojećim predsjedničkim izborima (Marko Lukuni? / Pixsell)

Hrvatski premijer, ujedno i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, Andrej Plenković potvrdio je da je dobio potporu članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke da krene u rekonstrukciju Vlade, javlja Hina.

“Dobio sam potporu i članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da sukladno svojoj procjeni poduzimam sve ono što je potrebno za osvježenja u Vladi, svojevrsnu rekonstrukciju na način da idemo ambiciozno ka ostvarivanju svih programskih ciljeva, da se kvalitetno pripremimo za predsjedanje Europskom unijom, da se stranka konsolidirana pripremi za predsjedničke izbore i da damo čvrstu potporu Kolindi Grabar-Kitarović”, rekao je Plenković novinarima.

Istaknuo je da su raspravili nekoliko važnih tema i da svi članovi podržavaju smjer rada Vlade, smjer HDZ-a koji je osigurao političku stabilnost i mir i vrijeme da predanim reformskim radom Hrvatska napravi velike iskorake.

Kuščević podnio ostavku, Pejčinović Burić ide u Vijeće Evrope

“Nema makroekonomskih neravnoteža. Sve to smo ostvarili zbog ključnog preduvjeta, a to je da držimo stabilnu parlamentarnu većinu”, rekao je, uz ostalo, Plenković.

Dan ranije prihvatio je ostavku ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a, Lovre Kuščevića.

Prethodno je šefica hrvatske diplomacije, Marija Pejčinović Burić izabrana za glavnu tajnicu Vijeća Europe, čime je hrvatska vlada ostala bez dvoje ministara.

Izvor: Agencije