Thaci spreman da odmah raspiše izbore

Thaci je o mogućem održavanju izbora razgovarao s predsjednicom Centralne izborne komisije (Arhiva)

Kosovski predsjednik Hashim Thaci izrazio je spremnost da odmah raspiše izvanredne izbore, priopćeno je iz njegovog kabineta.

Thaci je razgovarao s predsjednicom Središnjeg izbornog povjerenstva, Valdete Daka o spremnosti te institucije za organizaciju prijevremenih izbora ako za to bude bilo potrebe, prenosi Anadolija.

Naglasio je, kako je priopćeno, da će, u skladu s ustavnom obvezom, iskoristiti sve mogućnosti kako bi “pronašao odgovor na novu političku stvarnost u konzultacijama s političkim strankama zastupljenim u Skupštini Kosova”. 

“Ako političke stranke ne budu u stanju da odgovore na ovu novu političku stvarnost u razumnom roku, spreman sam odmah raspisati izbore”, rekao je Thaci.

Haradinaj podnio ostavku

Prema njegovim riječima, za Kosovo je od suštinske važnosti nova, funkcionalna, efikasna, inkluzivna i ekspeditivna vlada koja će unaprijediti važne procese. 

Premijer Kosova Ramush Haradinaj je nedavno podnio ostavku nakon što je dobio poziv na razgovor od Specijaliziranih veća za Kosovo u svojstvu osumnjičenog.

Haradinaj je tada pozvao Thacija da raspiše nove izbore.

Za raspisivanje izbora već su se izjasnile i Demokratska stranka Kosova, Inicijativa socijaldemokrata, Demokratski savez Kosova, Pokret Samoopredjeljenje i Socijaldemokratska stranka.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO