Zagreb: Cvijet Srebrenice projiciran u zagrebačkim fontanama

Gradonačelnik Zagreba Bandić najavio je kako će se srebrenički cvijet na zagrebačkim fontanama projicirati tokom dvije večeri (Anadolija)

Povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici, na zagrebačkim fontanama drugu godinu zaredom upriličena je svjetlosna projekcija srebreničkog ‘cvijeta sjećanja’.

Organizator događanja na zagrebačkim fontanama, gdje su uz projekciju cvijeta sjećanja dijeljene majice s natpisom „Da se nikada ne zaboravi 1995-2019.“ kojim se obilježava godišnjica srebreničkog genocida, je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba (VBNMGZ), a uz gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića na svjetlosnoj projekciji sudjelovalo je više desetaka građana, prenosi Anadolija.

Gradonačelnik Zagreba Bandić najavio je kako će se srebrenički cvijet na zagrebačkim fontanama projicirati tokom dvije večeri.

Podsjećanje za građane Zagreba

„Neće se smiriti Bošnjaci u Bosni i Hercegovini dok se ne pronađe i identificira posljednja žrtva Srebrenice“, poručio je Bandić.

Istakao je kako je cijela slobodarska Evropa zakazala te kako je važno na to podsjetiti cijeli svijet.

Predsjednik VBNMGZ-a Armin Hodžić istaknuo je kako cilj događanja podsjetiti građane Zagreba i Hrvatske na genocid i zločin koji se 1995. dogodio u Srebrenici.

Zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice i sutra navečer bit će mjesto svjetlosne pojekcije cvijeta sjećanja.

Izvor: Agencije