Voda ušla u Fiatove hale u Kragujevcu

Voda koja se slijevala iz obližnjih naselja poplavila postrojenja (Reuters)
Voda koja se slijevala iz obližnjih naselja poplavila postrojenja (Reuters)

Kompaniji Fiat Chrysler automobili Srbija u Kragujevcu nanesena je šteta u posljednjem nevremenu od oko 400.000 eura, zbog vode koja se slijevala iz obližnjih naselja, pošto kišna kanalizacija nije mogla da je primi, rekao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

“Mi smo imali poplavu veliku u Fiatu u nedjelju. Znači, iz Erdeča i Baljkovca se spustila tolika količina vode i kišna kanalizacija nije uspela da primi. Poplavio je dio Fiata koji gleda pozadi ka naseljima Beloševac i Erdeč”, rekao je Nikolić sinoć u emisiji Televizije Kragujevac.

On je najavio da će i ta šteta biti uključena u ukupno procijenjenu štetu od nevremena na teritoriji grada Kragujevca.

Prva procjena štete od nevremena koje je u junu pogodilo Kragujevac procijenjena je na 236 miliona dinara.

Izvor: Agencije


Povezane

Na dijelu beogradske opštine Palilula nakon poplava proglašena je vanredna situacija. Zbog obilnih padavina koje su počele 23. juna, u tom dijelu Beograda oštećena su brojna domaćinstva i uništena infrastruktura. Voda se velikim dijelom povukla, a kako izgleda sanacija šteta, provjerila je naša ekipa. 

Pet godina nakon katastrofalnih poplava u regiji, ovaj put na pragu ljeta, dijelovi Srbije ponovno su pod vodom. Tada se govorilo da su pale hiljadugodišnje kiše, sada se čulo da je količina padavina u nekim mjestima bila i veća nego te 2014. godine. Mjesec prije poplava nadležni su uvjeravali javnost u Srbiji da je u […]

Beograđani saniraju posljedice jučerašnje oluje, koja je poplavila brojna naselja u tom gradu. Na glavni grad Srbije jučer je u poslijepodnevnim satima pala mjesečna količina kiše. Najteže je na lijevoj obali Dunava u naseljima Krnjača, Ovča i Borča, a s posljedicama koju je ostavila voda bore se i stanovnici Novog Beograda, koji kažu da ne […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO