Zaev povukao prijedlog da bude i ministar finansija

Zoran Zaev dao je svoje prijedloge za rekonstrukciju Vlade Sjeverne Makedonije
Zoran Zaev dao je svoje prijedloge za rekonstrukciju Vlade Sjeverne Makedonije

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev je u srijedu svoj prijedlog da preuzme i mjesto ministra finansija povukao, zbog upozorenja Antikorupcijske komisije da bi to bio sukob interesa.

Na sjednici Sobranja o prijedlogu za rekonstrukciju Vlade zastupnik najveće opozicione partije VMRO DPMNE Ilija Dimovski je, pozivajući se na Zakon o sprečavanju korupcije i sukob interesa, zatražio da se sa dnevnog reda skine i tačka o izboru novih ministara, ali taj prijedlog nije prihvaćen, prenosi Beta.

Rekonstrukcija Vlade

Zaev je u prijedlogu za rekonstrukciju Vlade, pored toga da on preuzme Ministarstvo finansija, predložio četiri nova ministra: za poljoprivredu Trajana Dimovskog, za prostorno planiranje i životnu sredinu Nasera Nuredinija, za lokalnu samoupravu Gorana Milevskog i za kulturu Husnija Ismailija.

Dosadašnji ministar za prostorno planiranje Sadula Duraku će, po prijedlogu Zaeva, preuzeti novo Ministarstvo za politički sistem i odnose među zajednicama, kojim je zamijenjen Sekretarijat za provođenje Ohridskog dogovora.

Izvor: Agencije

 


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO