Ivan Pernar novu stranku osniva 7. jula

Ivan Pernar: Nastavljamo tamo gdje su drugi stali, nit vodilja je ljubav za slobodom i ljubav za istinom (Arhiva)

Ivan Pernar, saborski zastupnik i bivši član Živog zida, izjavio je da će njegova nova stranka biti osnovana 7. jula i u njoj će biti i dio članova Živog zida, a najavio je kako je spreman ući i u izbornu utrku za predsjednika Hrvatske.

“Potpuno mi je svejedno koji će ljudi činiti stranku. Bit će tu, doduše, i članova Živog zida, ali bitno mi je da svi imaju radosno i čisto srce, a najbitnije je da krenemo s optimizmom i da damo najviše što možemo. Nastavljamo tamo gdje su drugi stali, nit vodilja je ljubav za slobodom i ljubav za istinom, koja je danas, pogotovo u medijima, na marginama”, rekao je on novinarima u Bjelovaru.

Dodao je kako je spreman ući u predsjedničku utrku, prenosi Hina.

Pokupec optužio Pernara

Prenarovu konferenciju za novinare u jednom trenutku prekinuo je Ivan Pokupec iz stranke Slobodna Hrvatska brojnim optužbama, uključujući i one za krivotvorenje potpisa.

“Pernar je ispunjavao zapovijedi Vladimire Palfi, koje su bile nemoralne, pa i kaznene prirode, da bi nakon godina shvatio tko je ta žena, nakon što su deseci ogranaka ugašeni, a stotine aktivista protjerani. Tu su i famozna pitanja na koja se ne odgovara poput krivotvorenja potpisa 4. listopada 2015. godine”, dodao je Pokupec.

Pernar je odgovorio da su Pokupčeve optužbe bez osnova.

Izvor: Agencije