Policija sprječava migrante da se s Vučjaka vrate u Bihać

Još ima migranta koji se nalaze u parkovima i pod mostovima (Arhiva)
Još ima migranta koji se nalaze u parkovima i pod mostovima (Arhiva)

Policija Unsko-sanskog kantona ponovo je sprječavala migrante da se s lokaliteta Vučjak, gdje su prebačeni jučer, vrate u Bihać.

Prema riječima portparola MUP-a USK Aleta Šiljdedića, migranti nisu zadovoljni uslovima na Vučjaku, gdje lokalne vlasti planiraju da naprave veliki migracioni centar.

On smatra da će migranti cijelog ljeta pokušavati da se vrate iz Vučjaka u Bihać, javlja bh. porta Klix.ba, a prenosi Tanjug.

“Problem je u tome što novi lokalitet ni na koji način nije ograničen, pa migranti mogu da se izdvoje u grupe i krenu prema gradu, ali i u tome što je lokalitet Vučjak od grada udaljen samo desetak kilometara”, naveo je Šiljdedić.

Izmještanje migranata

U toku jučerašnje akcije MUP-a Unsko-sanskog kantona i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove provedeno je izmještanje nekoliko stotina migranata koji nisu imali smještaj u legalnim prihvatnim centrima.

Šiljdedić je rekao da su premješteni i oni migranti koji su identifikovani kao osobe koje su sklone krivičnim djelima, prekršajima javnog reda i mira i koje su učestvovale u različitim incidentima. 

On je upozorio da još ima migranta koji se nalaze u parkovima i pod mostovima i da oni predstavljaju sigurnosnu prijetnju građanima Bihaća. 

Izvor: Agencije


Povezane

Migranti i izbjeglice koji borave u centru Bihaća, u privremenom prihvatnom centru Bira, uskoro bi trebalo da budu izmješteni na lokaciju van grada. U mjestu Vučjak intenzivirani su radovi na ravnanju terena i dovoženju šatora i kontejnera. Mještani su nezadovoljni izborom lokacije, a eksperti upozoravaju da se nalazi u vodozaštitnom području. Pitaju se kako će […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO