Smanjena kazna ‘Daruvarcu’ zbog premlaćivanja djevojke

U roku tri dana odluka ide izvršnom sudiji, koji će donijeti odluku o upućivanju na izdržavanje kazne (Dino Stanin / Pixsell)
U roku tri dana odluka ide izvršnom sudiji, koji će donijeti odluku o upućivanju na izdržavanje kazne (Dino Stanin / Pixsell)

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je kaznu Darku Kovačeviću Daruvarcu (32) za brutalno premlaćivanje djevojke u kafiću u Zadru s pet na četiri godine zatvora.

Smanjenje kazne novinarima je u ponedjeljak potvrdio Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru, na čiju je adresu stigla odluka sa splitskog Županijskog suda, prenosi Hina.

“Županijski sud u Splitu odbio je žalbu osim u dijelu koji se tiče kazne i preinačio je na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena”, rekao je Klarendić.

Upućivanje na izdržavanje kazne

U roku tri dana odluka ide sucu izvršenja, koji će donijeti odluku o upućivanju na izdržavanje kazne.

Taj poziv Kovačević treba preuzeti u roku osam dana, a onda ima dva do tri tjedna za odlazak u zatvor, pojasnio je.

Na upit novinara kakav je postupak ako se Kovačević ne javi sucu Klarendić je rekao da će sudac izvršenja izdati dovedbeni nalog.

Ako se ne javi na izdržavanje kazne zatvora, izdaje se nalog o sprovođenju, a onda je moguća i tjeralica.

Proglašen krivim u januaru

Darko Kovačević Daruvarac proglašen je krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru.

Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od pet i pol godina zatvora, sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu od pet godina bezuvjetnog zatvora. 

Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Izvor: Agencije


Povezane

Darko Kovačević Daruvarac, koji je brutalno pretukao tinejdžerku, slobodan je čovek.  Njemu je ukinut istražni zatvor iz kojeg je, po sili zakona potpuno slobodan i bez ikakvih mjera opreza, izašao je u nedjelju ujutro. Novinarima je kratko rekao da ostaje u Zadru, gdje će sačekati pravosnažnu presudu. U subotu je u organizaciji Građanske inicijative ‘Protiv pravosuđa […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO