Velika Kladuša: U požaru povrijeđeni deseci migranata

Video: Klix.ba

Približno 30 osoba je povrijeđeno kada je u subotu u 6:25 sati u objektu Miral u Velikoj Kladuši izbio požar, prenose agencije.

U ovom objektu su smješteni migranti, potvrdio je za agenciju Anadolija glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljedić, dok su lokalni portali potvrdili kako je požar lokaliziran oko 10:00 sati.

Agencija Fena je kasnije javila kako je vatra ugašena.

„Policija i vatrogasci su izašli na lice mjesta i u potpunosti je ugašen. Nakon toga se pristupilo uviđaju“, naveo je Šiljedić.

„Zaključak je da je požar ipak nastupio nesretnim slučajem. Uzrok je električni rešo koji je korišten i da je došlo do zapaljena, a vatra se vrlo brzo proširila.“

Kako je kazao, povrijeđene su 32 osobe.

Veliki broj vatrogasaca

„Deset je zbrinuto u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši, a radi se o lakšim povredama, dok su 22 lica upućena prema Kantonalnoj bolnici u Bihaću. Još uvijek nemamo potvrdu o težini povreda. Niko nije životno ugrožen“, izjavio je Šiljedić za Anadoliju.

U objektu Mirala je privremeno smješteno nekoliko stotina migranata.

Na licu mjesta je bio prisutan veliki broj vatrogasaca i službi hitne pomoći.

Stotine migranata koristi prostor Mirala, a da li će i u budućnosti to biti njihov privremeni dom znat će se nakon utvrđivanja stepena materijalne štete.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO