Na Kosovu uhapšena još dvojica policajaca

Sumnja se da su uhapšeni izvršili krivična djela ‘organizirani kriminal’ i ‘zloupotreba službenog položaja’ (EPA)
Sumnja se da su uhapšeni izvršili krivična djela ‘organizirani kriminal’ i ‘zloupotreba službenog položaja’ (EPA)

U četvrtak poslijepodne u južnom dijelu Mitrovice uhapšen je još jedan policajac u akciji Policijskog inspektorata Kosova, a u saradnji s policijskim istražnim odjeljenjem, dok je drugi policijski službenik uhapšen na Jarinju.

Riječ je o pripadnicima policije D. P. i V. T., a Inspektorat navodi da je hapšenje nastavak akcije pod nazivom “Krijumčarenje”, koja je počela 28. maja na više lokacija na sjeveru Kosova i šire, prenosi Tanjug.

U međuvremenu su mjere pritvora za 19 policajaca koji su uhapšeni ranije u akciji produžene za još 48 sati, prenio je portal Kallxo.

Portal, međutim, ističe da se konačna odluka o produžetku pritvora očekuje u petak.

Sudija za prethodni postupak Arben Hoti rekao je za Kallxo da konačna odluka u četvrtak nije donesena zbog velikog broja pritvorenih.

Ruski pripadnik UNMIK-a na VMA

Ranije u četvrtak  gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović rekao je da su oslobođena šestorica srpskih civila koje su pripadnici ROSU-a uhapsili u utorak u toj općini.

U akciji policije Kosova uhapšen je i povrijeđen pripadnik UNMIK-a Mihail Krasnoščenko, koji je u četvrtak poslijepodne hospitaliziran na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, gdje je prebačen iz Mitrovice na daljnje liječenje.

Krasnoščenko je zadobio teške povrede glave, a bio je smješten na odjeljenju intenzivne njege KBC-a u sjevernom dijelu Mitrovice, odakle je sanitetom Ujedinjenih naroda, uz pratnju ljekara iz Mitrovice, prebačen u Beograd.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO