Mediji: Oslobođena šestorica Srba na Kosovu

Uhapšenima je pritvor određen zbog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti (AP)
Uhapšenima je pritvor određen zbog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti (AP)

Sva šestorica Srba, civila, koje su specijalne jedinice kosovske policije uhapsile u utorak u Zubinom Potoku oslobođena su tokom večeri, preneo je Radio kontakt plus.

Kako se navodi, oni su oslobođeni nakon što je sudija Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, odeljenja u Zubinom Potoku, Ljiljana Stevanović, odbila zahtev kosovskog tužilaštva da im odredi pritvor.

Radio Kontakt Plus navodi da je sudija ocenila da ne postoji dovoljno dokaza tužilaštva da se Srbima produži pritvor, koji im je, inače, određen zbog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti.

Oslobođen i srpski član osoblja UN

Oslobođeni su Predrag, Tomislav, Marko i Ivica Milovanović, kao i Miloš Orlović i Dejan Dimović, srpski je član osoblja UN.

Unmik je ranije u saopštenju dostavljenom Tanjugu potvrdio da je srpski član osoblja UN, koji je uhapšen tokom akcije kosovske policije na severu KiM, pušten na slobodu i prevezen u bolnicu.

Trojica Srba – Marko i Ivica Milovanović i Miloš Orlovic, primljeni su tokom večeri u KBC u Severnoj Mitrovici zbog povreda koje su dobili tokom policijske akcije kosovskih specijalaca u Zubinom Potoku.

Očekuje se da će i ostala trojica Srba zatražiti lekarsku pomoć, navodi Radio kontakt plus.

Izvor: Agencije


Povezane

Glasnogovornik međunarodnih snaga na Kosovu – KFOR-a Vincenzo Grasso izjavio je da je Srbija službeno bila unaprijed obaviještena o akciji kosovske policije. Iz KFOR-a saopćavaju kako su bili u kontaktu sa srpskim vlastima, te kako nije bilo iznenađenja. Također, tvrde da su pratili akciju te da je situacija bila pod kontrolom. Kosovska policija jučer je […]

Glasnogovornik međunarodnih snaga na Kosovu (KFOR) Vincenzo Grasso izjavio je da je Srbija službeno bila unaprijed obaviještena o akciji kosovske policije. Iz KFOR-a saopćavaju da su bili u kontaktu s vlastima Srbije, te da nije bilo iznenađenja. Također, tvrde da su pratili akciju te da je situacija bila pod kontrolom. Kosovska policija jučer je u akciji […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO