Stanivuković: Ne posustajem uprkos 37 prekršajnih prijava

Sve se prijave odnose na moju borbu da se reguliraju područja koje su od životnog značaja različitim kategorijama ljudi, kaže Draško Stanivuković (Al Jazeera)

Zastupnik Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini bh. entiteta Republika Srpska Draško Stanivuković tvrdi da se protiv njega vode “montirani procesi, ali ga to neće zaustaviti u političkoj borbi”.

“Moja borba za bolje i pravednije društvo neće prestati, bez obzira na sve montirane procese koji se vode protiv mene. Ovi procesi nisu samo pokušaj da zaustave mene, nego pokušaj da se zaustavi težnja za pravednijim društvom i da se uguši svaki pokušaj građanskog otpora”, rekao je on u Banjoj Luci, nakon suđenja za više prekršajnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Stanivukoviću se, kako je potvrdio novinarima, na teret, kao dva slučaja, stavljaju prekršaji tokom prosvjeda u povodu inicijative za uvođenje materinskog dodatka za svako dijete rođeno prije usvanja Zakona o dječjem dodatku, za vrijeme prosvjeda srednjoškolaca za bolje uvjete u banjolučkoj Tehničkoj školi, također kao dva slučaja, te kao jedan slučaj za sudjelovanje u prosvjedima vezanim za banjolučku toplanu.

‘Jedina reakcija je da budem tužen’

Navodi kako ima ukupno 37 prekršajnih prijava.

“O ovakvim stvarima sam samo čitao u romanima, a sada ih preživljavam. Danas me terete za pet prekršaja, u maju za 12, a ukupno sam dobio 37 prekršajnih prijava.”

“Sve se odnose na moju borbu da se regulišu oblasti koje su od životnog značaja različitim kategorijama ljudi. Umjesto da institucije to same regulišu, da razumiju potrebe, da reaguju na zahtjeve, nažalost, jedina reakcija je da ja budem tužen”, ustvrdio je Stanivuković.

Izvor: Agencije