Uhapšen radnik Krunićeve firme zbog učešća u njegovom ubistvu

Ubijeni biznismen Slaviša Krunić bio je vlasnik nekoliko kompanija (Arhiva)

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska (MUP RS) jučer su lišili slobode osumnjičenog R. G., radnika zaštitarske firme “Sector Security“, zbog krivičnog djela teško ubistvo na štetu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića.

Načelnica Odjeljenje za odnose s javnošću MUP-a RS-a Mirna Miljanović rekla je Feni da je R.G., 22. aprila ove godine, oko 22.30 sati, u mjestu Glamočani, općina Laktaši, zajedno sa Željkom Kovačević, Benedijem Đukanovićem i Emilijom Baldom izvršio predmetno krivično djelo.

Agencija iz nezvaničnih izvora saznaje da je uhapšen Rodoljub Gajić iz Banje Luke.

U Glamočanima kod Banje Luke, u pucnjavi 22. aprila, ubijene su tri osobe, a jedna je teško povrijeđena iz vatrenog oružja. 

U pucnjavi ubijene tri osobe

Ubijeni su vlasnik kompanija „Sector Security“ i „Žitoprodukt“, „Žitopeka“, „Žitoprodukt“, „Sektor „ADS“ i „Sektor ZOS“ Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac Goran Ilić ranjen.

Policija RS-a podnijela je ranije izvještaj protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su 22. aprila u mjestu Glamočani, općina Laktaši, izvršile krivično djelo teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaj teškog ubistva Gorana Ilića.

Izvještajem su obuhvaćeni Željko Kovačević, koji je ubijen u noći napada, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu.

Izvor: Agencije


Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada