Zaev makedonsku opoziciju nazvao praznom slamom

Ne postoji alternativa konceptu koji nudi vladajuća koalicija, poručio je Zaev na konvenciji predsjedničkog kandidata Pendarovskog (EPA)

Premijer Severne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je večeras da je makedonska opozicija predvodjena VMRO DPMNE “prazna slama” i da “ne nudi ništa za budućnost svog naroda”.

“Među nama je razlika u vekovima. Mi koračamo u 21. veku, a naši oponenti su ostali u 19. veku”, rekao je Zaev na konvenciji predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Steve Pendarovskog koja je održana u Skoplju, a prenose lokalni mediji.

Zaev je istakao da Severna Makedonija korača u pravom pravcu i da ne postoji alternativa konceptu koji nudi vladajuća koalicija: zemlja članica NATO sa otvorenim poglavljima sa EU, ozbiljnim reformama i podignutim ekonomskim kapacitetima.

Selfie s Mickovskim ako se odrekne Gruevskog

Premijer Severne Makedonije je dodao da je kad se radi o budućnosti zemlje spreman da sa svakim sedne i razgovara, uključujući i lidera opozicione VMRO DPMNE Hristijana Mickoskog.

“Nemam nikave predrasude. Spreman sam čak i selfi sa Mickoskim da napravim, ako se odrekne svog prethodnika Nikole Gruevskog. Ali, taj nema kapacitet”, rekao je Zaev.

Makedonski premijer napravio je ove nedelje selfie snimak sa grćkim premijerom Alexisom Tsiprasom, prilikom njegove posete Skoplju.

Izvor: Agencije