Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo Krunića

Tužilac Republičkog javnog tužilaštva u Banjoj Luci predložio je mjeru pritvora za Emilija Balda, osumnjičenog za teško ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, potvrdila je portparolka tog tužilaštva Dragica Tojagić.

Ona je pojasnila da je republički javni tužilac predložio pritvorsku mjeru nakon ispitivanja Balde.

On će, kako je dodala, biti predat sudiji za prethpodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, a ročište za određivanje pritvora bit će održano u četvrtak.

Braća Ćulum i Milanović pušteni na slobodu

Policija bh. entiteta Republika Srpska podnijela je prethodno izvještaj protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su 22. aprila u mjestu Glamočani, općina Laktaši, izvršile krivično djelo teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaj teškog ubistva Gorana Ilića.

Izvještajem su obuhvaćeni Željko Kovačević, koji je ubijen u noći napada, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu.

“Navedeno krivično djelo je izvršeno na način što su izvršioci po prethodnom planiranju i dogovoru, upotrebom vatrenog oružja, života lišili Slavišu Krunića iz Banja Luke i Žarka Pavlovića sa Pala, te nanijeli teške tjelesne povrede opasne po život Goranu Iliću iz Banja Luke”, navodi policija.

Braća Nermin i Armin Ćulum iz Sanskog Mosta te Goran Milanović, koji su u srijedu privedeni u vezi s istragom ovog teškog ubistva, pušteni su na slobodu.

Ubijen, uhapšen, u bijegu

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, u saradnji s policijskim službenicima drugih policijskih uprava MUP-a Republike Srpske i Specijalnom antiterorističkom jedinicom, u utorak izvršili uviđaj na mjestu izvršenja krivičnog djela.

Ističe se kako je nakon uviđaja privedeno i saslušano više desetaka lica, izvršeno više pretresa imovine osumnjičenih lica, “kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku”.

Osumnjičeni Kovačević je ubijen na mjestu izvršenja krivičnog djela, a Balda je istog dana lišen slobode.

Đukanović je još u bjekstvu, za njim je raspisana potjernica i za njim policija aktivno traga.

“Istraga u ovom predmetu se nastavlja”, dodaje se u izvještaju policije.

Izvor: Al Jazeera i agencije