Premijerka Novog Zelanda počasna građanka Novog Pazara

Šireći toleranciju i razumijevanje Ardern je mnogim liderima dala primjer kako se u jednoj zemlji poštuju građanska prava, rekao je gradonačelnik Novog Pazara (EPA)
Šireći toleranciju i razumijevanje Ardern je mnogim liderima dala primjer kako se u jednoj zemlji poštuju građanska prava, rekao je gradonačelnik Novog Pazara (EPA)

Skupština Novog Pazara proglasila je, na svečanoj sednici povodom Dana grada, premijerku Novog Zelanda Jacindu Ardern za počasnu građanku.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac naveo je da je Ardern, iako mlada liderka, u jednom od najtežih trenutaka za njenu državu zadivila ceo svet svojim stavovima.

“Šireći toleranciju i razumevanje ona je mnogim liderima dala primer kako se u jednoj zemlji poštuju građanska prava i kako se u nemilim događajima pokazuje saosećajnost i zaštita žrtava”, poručio je Biševac.

Lokalni parlament dodelio je i povelje grada ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru za doprinos razvoju zdravstva Novog Pazara i direktoru “Srbijavoda” Goranu Puzoviću, rođenom Novopazarcu, zbog zasluga za korićenje Raške i Deževske.

Priznanje je dobio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić za unapredjenje kulturne saradnje između Novog Pazara i Sarajeva.

Plakete Novog Pazara, priznanje koje dodeljuje gradonačelnik, dobili su Safija Muratović za dugogodišnji humanitarni rad i kompanija “NOVA DPI” zbog društveno odgovornog poslovanja.

Novi Pazar slavi 558 godina postojanja

“Svi oni doprineli su, u različitim oblicima, razvoju Novog Pazara i stvaranju bolje budućnosti za nove generacije”, dodao je Biševac.

Predsednica lokalnog parlamenta Ifeta Radončić čestitala je svim građanima Novog Pazara Dan grada i istakla da je zadatak svih u lokalnoj samoupravi da očuvaju njegovu tradiciju i doprinesu njegovom razvoju.

“Na nama je da u tome istrajemo, da ljubav i sposobnost pretočimo u dela za dobrobit svako pojedinca kako bi se svi osećali sigurni u sadašnjosti i bili srećni u budućnosti”, rekla je Radončić.

Dan grada čestitali su i predstavnici svih odborničkih grupa.

Novi Pazar slavi 558 godina postojanja, odnosno, od 20. aprila 1461. godine kada se prvi put pojavljuje u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu.

U sklopu obeležavanja Dana grada organizovane su brojne kulturne i sportske manifestacije, a planiran je i koncert Bijelog dugmeta.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO