Izetbegović: Ćesir nije napao čovjeka, nego kameru

U Sarajevu zasjeda Glavni odbor Stranke demokratske akcije, a na početku, prisutnima se obratio predsjednik partije Bakir Izerbegović.

Između ostalog, on je prokomentarisao napad predsjednika Opštinskog odbora SDA Huse Ćesira na fotoreportera portala „Žurnal“ Adija Kebe koji se dogodio u četvrtak, kada je Kebo fotografisao ulaz u firmu čiji je Ćesir vlasnik, prenose bh. mediji.

Izetbegović je rekao da se radilo u incidentu, te je konstatovao da Ćesir nije napao čovjeka, već kameru.

„Jučer ili prekjučer se dogodio indident, kada je Huso Ćesir napao kamermana. Ustvari, on je napao kameru, dakle, nije napao čovjeka, ali mu je otimao kameru i udarao po njoj“, rekao je Izetbegović, koji je dodao da se poslije toga podiglo mnogo prašine:

‘Ćesir je dobar SDA-ovac’

„Znate, sada svaki političar mora da se utrkuje u osudi Huse Ćesira. Mi ćemo naravno, osuditi svaki vid nasilja, ali sada će tražiti da se čovjek isklučiti iz stranke i kazni. Kada novinari naprave sankcije i iz udruženja isključe samo jednog koji je u ovoj državi u glavama ljudi napravio haos, koji uznemiravaju, ulaze u privatni život, kojima istina nije sveta…, kada jednog takvog isključe, onda ćemo i mi Ćesira“.

Izetbegović je još dodao da je „Ćesir zaslužan čovjek“, „bio je dobar borac“, „dobar SDA-ovac“, te da je to i dalje, ali da su mu zbog „svakodnevnih provokacija popustili živci, te je uradio nešto što nije trebao“.

Izvor: Mediji

 

 

 


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO