Davor Dragičević dočekao kovčeg sa tijelom sina u Austriji

Dragičević je najavio da će pokret 'Pravda za Davida' biti osnovan i u Austriji (Arhiva)
Dragičević je najavio da će pokret 'Pravda za Davida' biti osnovan i u Austriji (Arhiva)

Posmrtni ostaci tragično stradalog mladića Davida Dragičevića prevezeni su iz Banje Luke u austrijski grad Wiener Neustadt, gdje će ponovo biti sahranjeni. Kovčeg sa Davidovim posmrtnim ostacima dočekao je njegov otac, Davor Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića je ekshumirano ranije ove sedmice s groblja u Banjoj Luci i u prijepodnevnim satima ispraćeni uz okupljanje oko dvije stotine prijatelja porodice te članova grupe “Pravda za Davida” koji već godinu dana traže da se rasvijetle okolnosti smrti.

Optužbe Dragičevića

Dragičević je za bh. medije potvrdio kako od bijega iz Banja Luke boravi u Austriji te da tamo ima zaštitu.

“Milorad Dodik i Dragan Lukač (ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske) su poslali jednog ubicu ovamo. Vrlo brzo ću otkriti o kome se radi – imenom i prezimenom”, izjavio je Dragičević.

Ponovo je ponovio optužbe na račun najviših dužnosnika u tijelima vlasti bh. entiteta RS-a označivši ih direktno odgovornima za smrt svog sina koja je i nakon godina dana nerazjašnjena pred pravosudnim tijelima.

Izvor: Agencije


Povezane

Na banjalučkom Novom groblju ekshumirani su posmrtni ostaci 21-godišnjeg Davida Dragičevića u prisustvu njegove majke Suzane, članova grupe “Pravda za Davida” i građana. Roditelji Davida Dragičevića saopštili su da će u petak, 15. marta, organizovati sahranu u Austriji, jer ne žele da im sin počiva u zemlji u kojoj je ubijen prije skoro godinu, a […]

Na banjalučkom Novom groblju ekshumirani su posmrtni ostaci 21-godišnjeg Davida Dragičevića u prisutnosti njegove majke Suzane, članova grupe “Pravda za Davida” i građana. Davidovi roditelji saopštili su da će u petak, 15. marta, organizovati sahranu u Austriji, jer ne žele da im sin počiva u zemlji u kojoj je ubijen prije gotovo godinu dana, a ubice još nisu […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO