LSV: Da li je Dačić autor transparenta o Kosovu i Republici Srpskoj?

LSV pita Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar spoljnih poslova zastupa (Tanjug)

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) postavila je pitanje ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću da li je on autor provokativnog transparenta ispred njegovog ministarstva na kome piše da “Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna”, i pored koga se nalazi ruska zastava.

“Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar spoljnih poslova zastupa? Da li je priča o ”korekciji granica” između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen”, kaže se u saopštenju LSV.

LSV donosi transparent: “Ovo nije Rusija”

Ta parlamentarna stranka takođe pita ministra da li će, ako “o zgradu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može da kači poruke koje želi”, dopustiti transparent s natpisom: “Ovo nije Rusija”.

“Transparent s navedenom porukom LSV će doneti već sledeće nedelje i razapeti preko postojećeg, ako on ne bude uklonjen”, dodaje se u saopštenju LSV.

Izvor: Agencije