Crna Gora: Rasvijetljeno ubistvo vlasnika diskoteke i ranjavanje novinarke

Novinarka 'Vijesti' Olivera Lakić ranjena je 8. maja prošle godine u Podgorici (Reuters)

Crnogorska policija uspjela je rasvijetliti ubojstvo vlasnika diskoteke “Bigl” u Podgorici Miodraga Kruščića i ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić, prenose cnogorski mediji.

Prema riječima pomoćnika direktora Uprave policije za sektor kriminalističke policije Enisa Bakovića, napadi su rasvijetljeni “u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom”.

Za oba kaznena djela policija sumnjiči istu kriminalnu organizaciju, koju čini devet osoba, a koju je okupio F. B. (29) iz Podgorice.

Policija je priopćila da je šest osoba uhićeno u Podgorici, jedna osoba na teritoriju Kosova, dok su preostale dvije osobe koje se vode kao članovi kriminalne skupine lišene slobode u utorak u Podgorici i na Cetinju.

Ubica uhapšen na Kosovu

Osnovano se sumnja da je F. B. organizirao kriminalnu skupinu, čiji su pripadnici M. M. (38), G. R. (34), D. V. (36), L. B. (22), M. S. (34) iz Podgorice, te F. K. (30), M. R. (28) i S. B. (38) s Cetinja, te druge, zasad nepoznate osobe, koje su za cilj imale izvođenje kaznenih djela, kriminalno udruživanje, teško ubojstvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija te nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Radiotelevizija Crne Gore prenosi da policija osnovano sumnja da su te osobe “organizovano, unaprijed pripremljeno, na drzak i bezobziran način 21. maja prošle godine ubili Miodraga Kruščića, a da su 8. maja iste godine ranili novinarku Vijesti Oliveru Lakić”.

Osoba za koju se osnovano sumnja da je ubila Kruščića uhićena je na Kosovu i u pritvoru je.

Izvor: Agencije