Makedonija: U autobuskoj nesreći 13 poginulih

Najmanje 13 osoba večeras je poginulo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja je zadesila jedan autobus na putu Skoplje-Tetovo, kod mjesta Karpalak, javili su makedonski mediji.

Sedam osoba je poginulo na licu mjesta, a šest je podleglo povredama u bolnici, saopćio je ministar zdravlja Venko Filipče, javila je agencija MIA.

On je naveo kako su četiri osobe u kritičnom stanju i kako crni bilans nije konačan.

Makedonski mediji navode kako poginulima nema djece, ali ima osoba između 25 i 30 godina čiji identitet nije poznat, te kako su mobilizirane sve raspoložive službe hitne i ljekarske pomoći u Skoplju koji se bore za živote osoba u kritičnom stanju.

Povrijeđena trudnica

Dodaje se kako je među povrijeđenima i jedna trudnica koja je, kako je naveo ministar Filipče, u dobrom zdravstvenom stanju i očekuje se da bude puštena na kućno liječenje.

Na špekulacije kako je tragediji, u kojoj je autobus završio na krovu, prethodio srčani udar vozača, Filipče je naveo kako su policajci razgovarali sa vozačem.

Direktor Urgentnog centra u Skoplju Ilir Hasani naveo je kako je ova bolnica zbrinula sedam pacijenata, od kojih je četvero imalo teške povrede.

Riječ je o saobraćajnoj nesreći sa najvećim brojem žrtava u modernoj historiji Makedonije.

Izvor: Agencije