Nova anketa: Milanović i Škoro se približili Grabar-Kitarović

Da se danas održavaju izbori, Kolinda Grabar-Kitarović dobila bi 27,4 posto glasova, tvrde hrvatski mediji, pozivajući se na predizborne ankete (EPA)
Da se danas održavaju izbori, Kolinda Grabar-Kitarović dobila bi 27,4 posto glasova, tvrde hrvatski mediji, pozivajući se na predizborne ankete (EPA)

U Hrvatskoj je objavljeno prvo veliko istraživanje nakon što je poznato svih 11 kandidatkinja i kandidata na predsjedničkim izborima, a rezultati ankete pokazuju da će završnica biti nepredvidljiva pošto je potpuno neizvjesno između Kolinde, Milanovića i Škore, objavio je Index.hr, prenosi Tanjug.

Da se danas održavaju izbori, Kolinda Grabar-Kitarović dobila bi 27,4 posto glasova, odmah iza nje su Zoran Milanović sa 24 posto te Miroslav Škoro sa 23 posto, objavio je hrvatski portal.

Mogući preokreti

Prva tri kandidata tako se nalaze unutar statističke greške što znači da sljedeće dvije sedmice mogu dovesti do značajnih promjena u ovom poretku.

Mislav Kolakušić osvojio bi prema anketi 8,2 posto, a slijede Ivan Pernar s 2,9 posto, dok bi Dejan Kovač dobio 2,6 procenta. Zatim slijede Dalija Orešković sa 1,3 posto, a tu je i Dario Juričan s 1,2 posto.

Ostala tri predsjednička kandidata dobijaju ispod jedan posto podrške.

Među biračima koji su se izjasnili da će sigurno izaći na izbore još uvijek ima osam posto neodlučnih, navode mediji u Hrvatskoj.

Predsjednički izbori u Hrvatskoj bit će održani u nedjelju, 22. decembra.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO