Imenovana privremena uprava Zavoda u Pazariću

Na poziciju v. d. direktora Zavoda postavljena je Mevlida Bandić (Al Jazeera)
Na poziciju v. d. direktora Zavoda postavljena je Mevlida Bandić (Al Jazeera)

Vlada bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine dala je u četvrtak saglasnost za smjenu direktora Zavoda za zbrinjavanje djece s poteškoćama u razvoju u Pazariću Redžepa Salića te članova Upravnog i Nadzornog odbora.

Privremeno su imenovani novi članovi uprave tog Zavoda, najduže na tri mjeseca.

Nakon smjene Salića s direktorske funkcije Vlada Federacije odobrila je imenovanje Mevlide Bandić za vršiteljicu dužnosti direktorice, pišu bh. mediji.

Objavljene fotografije štićenika

Tom odlukom federalne Vlade privremenim članovima Upravnog odbora Zavoda imenovani su Sulejman Haljevac, Anela Čović, Elvis Bekan, Mario Nenadić i Martin Grgić.

Dužnost privremenog predsjednika Nadzornog odbora vršit će Amer Kapo, a članovi su Erna Đelilović i Ankica Tvrtković.

Vlada Federacije donijela je tu odluku nakon što je zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić objavila snimke sa štićenicima Zavoda koji su vezani, a te materijale objavili su i svjetski mediji.

Izvor: Agencije


Povezane

Parlament Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je zaključak kojim od nadležnih istražnih organa traže da nastave sa utvrđivanjem činjenica o stanju u Zavodu za zbrinjavanje djece i mladih sa poteškoćama u razvoju Pazarić kako bi se odgovorni za kršenje zakona i zlostavljanje sankcionirali. Tematsku sjednicu Federalnog parlamenta u Sarajevu prati Arduana Pribinja.

U Parlamentu Federacije BiH u toku je tematska sjednica o stanju u Zavodu za zbrinjavanje djece i omladine s poteškoćama u razvoju Pazarić. O stanju u toj i još tri institucije sličnoga tipa koje su u nadležnosti Federacije, izvještaje podnose njihovi direktori. Tematska sjednica zakazana je nakon javnih optužbi direktora Zavoda Pazarić Redžepa Salića na […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO