Vučić: Svaki susret s Putinom značajan za Srbiju

Aleksandar Vučić, Vladimir Putin
Putin je istakao da strateško partnerstvo svakodnevno ojačava i u političkim i ekonomskim odnosima, kao i u području sigurnosti (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Sočiju s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, kome je zahvalio na pomoći u očuvanju teritorijalne cjelovitosti Srbije i prenio da nije optimist kad je riječ o pregovorima s Prištinom.

Navodeći teme o kojima želi razgovarati s Putinom, Vučić je istaknuo da je plinovod kroz Srbiju praktično završen, što je velika šansa za razvoj Srbije i što će utjecati na bolju budućnost građana.

Obraćajući se Putinu na ruskom jeziku, Vučić je rekao da svaki susret s Putinom ima veliku važnost za Srbiju i ukazao da je ekonomska suradnja Srbije i Rusije sve bolja te da robna razmjena kontinuirano raste.

Podsjetivši da se u Srbiji provode projekti s ruskom kompanijom RZD, Vučić je pohvalio odgovornost i profesionalizam ruskih partnera.

Posebno je zahvalio ruskom ministru obrane Sergeju Šojguu za suradnju.

Putin pozvao Vučića na Dan pobjede

Vučić je pozvao Putina da posjeti Srbiju u što skorije vrijeme i ruskom predsjedniku uručio pismo patrijarha Irineja koje mu je poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) osobno uputio.

Putin je istaknuo da se odnosi dviju zemalja razvijaju aktivno, a strateško se partnerstvo svakodnevno potvrđuje i ojačava i u političkim i ekonomskim odnosima, kao i u području sigurnosti.

“Naši se odnosi razvijaju veoma pozitivno, a naše se strateško partnerstvo potvrđuje svakodnevnim radom“, rekao je ruski čelnik.

Po njegovoj ocjeni, tijekom 2018. trgovinska razmjena Rusije i Srbije porasla je za dva posto, a za devet mjeseci ove godine rast je bio veći od devet posto.

Putin je pozvao kolegu iz Srbije na svečanosti povodom 75. godišnjice pobjede nad fašizmom 9. svibnja 2020.

Izvor: Agencije