Reakcije: Dveri nastoje situaciju iz Crne Gore ‘preliti’ u Srbiju

Obradović je izazvao incident u Skupštini Srbije (Tanjug)

Demokratska stranka ograđuje se od nasilja predsjednika Pokreta Dveri Boška Obradovića s ciljem da se situacija iz Crne Gore “prelije” u Srbiju, izjavio je zastupnik te stranke Radoslav Milojičić i izrazio nadu da će DS izaći iz “Ðilasovog antievropskog Saveza za Srbiju”, prenosi Tanjug.

Milojičić je u izjavi za Tanjug rekao da je Obradović postupio po “nalogu Mlađe Ðorđevića kako bi ozbiljnu i tešku situaciju iz Crne Gore preneo i u Srbiju, jer su osećanja izuzetno napeta”.

Ističe i da je “misija DS-a da pokaže put normalne i pristojne Srbije, a ne Srbije SNS-a i Dveri”.

“Za mene razgovor nema alternative i ovakve stvari koje rade [Aleksandar] Martinović i Obradović brukaju Srbiju i nadam se da će DS posle svega konačno izaći iz Ðilasovog antievropskog Saveza za Srbiju”, rekao je Milojičić.

Napad na Skupštinu Srbije

Predsjednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković osudila je ispad Boška Obradovića u Skupštini Srbije i poručila da je to bio “fašistički napad Obradovića, Ivana Kostića i Saveza za Srbiju na Skupštinu Srbije”.

“Osuđujem najoštrije ovaj fašistički napad SzS-a, Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića”, kazala je Gojković na vanrednoj konferenciji za novinare. Dodala je i da su “pokušali da pokažu kako bi izgledao rad Skupštine i Srbija kada bi oni sa ljotićevskim manirima uspeli da pobede i dođu na vlast”.

Gojković je navela da je “svojim delovanjem u trenutku incidenta pokazala volju većine, volju građana, a to je da fašizmu nije mesto u Skupštini Srbije i da fašizam ne može da prođe”.

Komentirajući to što je Obradović rekao da je to bio politički performans, dodala je: “Obradović za sebe može da tvrdi da je balerina, ali nije balerina. On je fašista, kao i Kostić i SzS. Pokazali su šta su hteli. Tako mirnim performansima su i mene bili u mom kabinetu.”

“U čijem interesu su radili mogu oni da odgovore”, kazala je Gojković i upitala: “Zar tuča u Skupštini može da pomogne srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori?”

Ističući da, prema njenom mišljenju, ne može, rekla je da su “oni samo pokazali, pred kamerama i pred 200 poslanika u sali, kako izgleda njihova politika”.

Fizički incident

Sjednica Skupštine Srbije prekinuta je danas poslije 13 sati kada su Boško Obradović i zastupnik te stranke Ivan Kostić ušli u salu, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba sa zastupnicima vladajuće većine.

Oni su u Skupštinu ušli s transparentima “Milo, lopove, ne damo ti svetinje” i “Zašto Srbija ćuti?”, javlja agencija Beta.

Obradović je stao ispred stola predsjedavajućeg sjednice i pitao zastupnike podržavaju li otimanje srpskih svetinja i hapšenja u Crnoj Gori.

Tada su mu prišli šef zastupničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović i drugi zastupnici vladajuće većine, nakon čega je nastalo koškanje.

Obradović tvrdi da su na njega i zastupnika Dveri Ivana Kostića naprednjaci “nasrnuli” u sali Skupštine Srbije jer nisu željeli da građani u direktnom TV-prijenosu, kako je rekao, čuju da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “sarađuje s režimom Mila Đukanovića”.

“Oni nisu želeli da građani vide poruke na kojima piše da su Vučić i Đukanović politička braća blizanci. To ih je najviše zabolelo i nisu hteli da vide poruku i pitanje zašto Srbija ćuti na dešavanja u Crnoj Gori i otimanje sprskih svetinja i hapšenje”, rekao je Obradović novinarima nakon incidenta u skupštinskoj sali i pokazao svoj pocijepani sako.

Izvor: Agencije


Povezane

Sjednica crnogorskog parlamenta prekinuta je iza ponoći kad se dogodilo naguravanje predstavnika opozicije nakon što je bačena naprava nalik suzavcu, javila je Al Jazeerina reporterka Milica Marinović. Potom je osiguranje izvelo premijera Duška Markovića iz skupštinske dvorane. Navodno je flašom u glavu pogođen i jedan od zastupnika. Incidenti su se dogodili kad je počela rasprava […]

Published On 26 Dec 2019
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO