Krivokapić: Incident DF-a je ‘šešeljizacija’ parlamenta Crne Gore

Nastavljena je sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj se očekuje glasanje o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, javlja RTCG.

Poslanici DF-a aktivirali u plenarnoj Sali Skupštine napravu sličnu petardi. Potom su uništili inventar sa stola predsjedavajućeg, da bi na kraju vrijeđali i pokušali da nasrnu na kolege iz vladajuće koalicije.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović ocijenio je da odgovornost treba da snose vinovnici incidenta.

Crna Gora, kako je rekao, nikad neće dozvoliti da se u njenim institucijama onemogućava njihov rad.

On je poslanicima DF-a izrekao mjeru udaljenja, što znači da u narednih 15 dana ne mogu prisustvovati sjednicama parlamenta.

Demokratsko sazrijevanje Crne Gore

Šef poslaničkog kluba DPS-a Nikola Rakočević je ocijenio da je vladajuća koalicija pokazala trpeljivost tokom cijelog dana.

“Ovakvi incidenti su dokaz demokratskog zrijevanja Crne Gore, sa možda prevelikom cijenom”, rekao je Rakočević.

Poslanik SDP-a Ranko Krivokapić je ocijenio da je večerašnji incident, kako je rekao, bio “šešeljizacija” crnogorskog parlamenta.

“Ovo nijesu najbolji oni, ovo su oni koji služe drugom. Nijesu ih birači birali da budu loše kopije potrošenog Šešelja”, rekao je Krivokapić o poslanicima DF-a.

On je konstatovao da se, u državi u kojoj se ovo dešava, opozicija ne može imati korist.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Amaterski snimci napravljeni u Skupštini Crne Gore prikazuju incident zbog kojeg je došlo do prekida sjednice. Napravili su ih predstavnici opozicionog Demokratskog fronta koji su emitovani na Facebooku. Sjednica je bila prekinuta netom iza ponoći kad se dogodilo naguravanje predstavnika opozicije nakon što je bačena naprava nalik suzavcu.

Published On 27 Dec 2019

Sjednica crnogorskog parlamenta prekinuta je iza ponoći kad se dogodilo naguravanje predstavnika opozicije nakon što je bačena naprava nalik suzavcu, javila je Al Jazeerina reporterka Milica Marinović. Potom je osiguranje izvelo premijera Duška Markovića iz skupštinske dvorane. Navodno je flašom u glavu pogođen i jedan od zastupnika. Incidenti su se dogodili kad je počela rasprava […]

Published On 26 Dec 2019
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO