Veseli pozvan na razgovor u Specijalni sud za Kosovo

Veseli je bio jedan od visokih zvaničnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (EPA)
Veseli je bio jedan od visokih zvaničnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (EPA)

Predsjednik Demokratske stranke Kosova i bivši čelnik Skupštine Kosova Kadri Veseli potvrdio je u četvrtak da je dobio poziv Specijaliziranih vijeća za Kosovo da se javi na razgovor 4. prosinca u Haagu.

Veseli, koji je bio jedan od visokih dužnosnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), na konferenciji za novinare u Prištini kazao je da će se odazvati tom pozivu, prenosi Anadolija.

“Kako sam se zavjetovao, čim primim takvu pozivnicu, učinit ću je javnom. Moja je generacija, kao i mnoge druge, doživjela snažno ugnjetavanje. Mi se s tim nismo složili i ponosan sam što sam se odazvao pozivu zemlje za slobodu naroda. Cijeli sam svoj život bio posvećen dobru Kosova i činio sam to na dobrovoljnoj osnovi i s najvećom posvećenošću”, rekao je Veseli.

Stotinjak pozvanih u Hag

Uvjeren je da će i sud u Haagu “dokazati pravednu borbu OVK-a, ali i zaustaviti napade na istinu naroda Kosova i OVK-a”.

Veseli je od 1999. do 2008. vodio Informativnu službu Kosova, a 2016. izabran je za predsjednika Demokratske stranke Kosova.

Prema pisanju Kohe, na koju se poziva Tanjug, Veseli je među stotinjak osoba koje su dosad pozvane na razgovor u Posebni sud u Haagu.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO