Špijunska afera: Vučić zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Više detalja o navodnoj špijunskoj aferi u Srbiji bit će poznato nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (EPA)
Više detalja o navodnoj špijunskoj aferi u Srbiji bit će poznato nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za danas u 18 sati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, objavio je Tanjug, pozivajući se na Blic.

Agencija navodi da je sjednica zakazana povodom moguće špijunske afere, čiji su akteri ruski obavještajac i srpski zvaničnik.

Autentičnost snimka, na kome se vidi kako Georgi Klebaj daje novac navodnom srpskom agentu potvrdila je u srijedu i Bezbjednosno-informativna agencija Srbije (BIA).

Brnabić: Ozbiljan problem

List navodi da će nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost biti poznato više detalja o ovom slučaju.

Premijerka Ana Brnabić ocijenila je jučer da će, ukoliko se ispostavi da je u ovom slučaju zaista riječ o špijunaži, to biti ozbiljan problem, koji traži ozbiljno reagiranje.

Snimak je 17. novembra objavljen na Youtubeu, njegova autentičnost potvrđena je za Blic, a potvrdio ga je i ugledni istraživački novinar Hristo Grozev na svom Twitter nalogu.

Izvor: Agencije


Povezane

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je Vojnosigurnosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente, izjavila je premijerka Ana Brnabić.  Više informacija iz Beograda donosi Đorđe Kostić.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO