Špijunska afera: Vučić zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Više detalja o navodnoj špijunskoj aferi u Srbiji bit će poznato nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za danas u 18 sati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, objavio je Tanjug, pozivajući se na Blic.

Agencija navodi da je sjednica zakazana povodom moguće špijunske afere, čiji su akteri ruski obavještajac i srpski zvaničnik.

Autentičnost snimka, na kome se vidi kako Georgi Klebaj daje novac navodnom srpskom agentu potvrdila je u srijedu i Bezbjednosno-informativna agencija Srbije (BIA).

Brnabić: Ozbiljan problem

List navodi da će nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost biti poznato više detalja o ovom slučaju.

Premijerka Ana Brnabić ocijenila je jučer da će, ukoliko se ispostavi da je u ovom slučaju zaista riječ o špijunaži, to biti ozbiljan problem, koji traži ozbiljno reagiranje.

Snimak je 17. novembra objavljen na Youtubeu, njegova autentičnost potvrđena je za Blic, a potvrdio ga je i ugledni istraživački novinar Hristo Grozev na svom Twitter nalogu.

Izvor: Agencije


Povezane

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je Vojnosigurnosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente, izjavila je premijerka Ana Brnabić.  Više informacija iz Beograda donosi Đorđe Kostić.

Published On 20 Nov 2019

Zbog transparenta ‘Kosovo je Srbija’, reprezentaciji prijeti kazna igranja bez gledatelja, možda već u doigravanju za EURO.

Published On 20 Nov 2019
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO