Kremlj o špijunskoj aferi: Ništa ne može utjecati na odnos sa Srbijom

Odnosi sa Srbijom su partnerski, bratskog i savezničkog karaktera, poručili iz Kremlja (EPA)
Odnosi sa Srbijom su partnerski, bratskog i savezničkog karaktera, poručili iz Kremlja (EPA)

Kremlj je uvjeren da ništa ne može da naruši odnose između Rusije i Srbije, uprkos tome što je predsjednik Aleksandar Vučić otvorio istragu o snimku koji navodno pokazuje kako ruski agent daje novac srbijanskom bezbjednjaku, saopšteno je danas.

“Odnosi sa Srbijom su partnerski, bratskog i savezničkog karaktera. Ništa ne može da utiče na to”, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Mi ne znamo o kakvom incidentu je riječ i da to tek treba da bude utvrđeno”, rekao je Peskov, prenosi Tanjug agenciju TASS.

Autentičnost potvrdila BIA

To nije pitanje kojim se bavi predsjedništvo, rekao je portparol Kremlja.

Autentičnost snimka, na kome se vidi kako Georgi Klebaj daje novac navodnom srpskom agentu potvrdila je u srijedu i Bezbjednosno-informativna agencija Srbije (BIA).

Premijerka Ana Brnabić ocijenila je ranije da će, ukoliko se ispostavi da je u ovom slučaju zaista riječ o špijunaži, to biti ozbiljan problem, koji traži ozbiljno reagiranje.

Snimak je 17. novembra objavljen na Youtubeu, njegova autentičnost potvrđena je za Blic, a potvrdio ga je i ugledni istraživački novinar Hristo Grozev na svom Twitter nalogu.

Izvor: Agencije


Povezane

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je Vojnosigurnosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente, izjavila je premijerka Ana Brnabić.  Više informacija iz Beograda donosi Đorđe Kostić.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO