Tvrdnje direktora Zavoda u Pazariću o objavljenim fotografijama

Salić kaže da nakon njegove smjene 'nijedan čovjek neće smjeti da priča o korupciji i kriminalu' (Fena)
Salić kaže da nakon njegove smjene 'nijedan čovjek neće smjeti da priča o korupciji i kriminalu' (Fena)

Direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžep Salić kazao je na konferenciji za novinare kako fotografije koje je prezentirala zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sabina Ćudić (NS) nisu nastale u njegovom mandatu.

Radi se o fotografijama koje su danas objavljene, a na kojima se vidi da su djeca-štićenici Zavoda vezana za namještaj i radijatore.

Salić je najavio da će u vezi s ovim slučajem biti provedena kompletna istraga, ističući da spomenuti tretman štićenika ne datira iz vremena otkako je on preuzeo dužnost, te pozivajući zastupnicu Ćudić da kaže ko je vezao djecu.

Usprotivio se politikanstvu u vezi sa dešavanjima u Zavodu, podsjećajući da je upravo on otvorio niz pitanja koja se, kako navodi, tiču korupcije i drugih nezakonistosti u vezi s radom Zavoda Pazarić.

“Neću dati da bilo ko politizira s djecom i da ih bilo ko koristi u političke svrhe”, kazao je Salić, navodeći kako je nekome stalo da se prikriju činjenice u vezi sa prethodnim stanjem u Zavodu.

‘Podigli smo standard u tretmanu djece’

Istovremeno, ocijenio je da se radi o neprimjerenom ataku na zaposlenike Zavoda i to baš na Međunarodni dan dječijih prava.

Salić navodi da, i ako nije bilo loše namjere, da je način na koji je cijela situacija prezentirana nanio ogromnu štetu Zavodu, demantirajući navode o odnosu prema djeci, te ustvrdivši da je odnos uposlenika spram njih čestit i odgovoran.

Naglasio je i kako se pitanje Upravnog odbora Zavoda ne može prelamati preko njihovog čestitog rada.

“Odgovorno tvrdim da smo podigli standard u tretmanu djece. Djeca ne žele da odu iz Zavoda i to pokazuje koliko se bori ovaj stručni tim i ljudi koji 24 sata žive život ove djece”, kazao je, između ostalog, Salić.

Izvor: Agencije


Povezane

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću, nedaleko od Sarajeva, potresa nova afera. Direktor Zavoda Redžep Salić prozvao je svog prethodnika i članove Upravnog odbora da su izvođače radova u Zavodu koristili kako bi javnim novcem obnavljali privatne nekretnine. Pljušte i optužbe za fiktivne radove, a direktor traži da ga hitno primi […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO