Vučić iz bolnice: Od ponedjeljka u punom radnom pogonu

Vučić kaže da se pokretanjem istražnog procesa treba otkriti istina o 'Jovanjici' na kojoj je, uz organsko povrće, uzgajana i marihuana (EPA)

Nakon što je u petak završio u bolnici zbog kardiovaskularnih problema, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se dan kasnije “svima koji su brinuli”, te najavio da se na posao vraća u ponedjeljak.

“Hvala lekarima i zaposlenima na VMA. Hvala svima koji su brinuli. Već od ponedeljka biću u punom radnom pogonu”, objavio je Vučić na Twitteru.

Prethodno je njegova savjetnica Suzana Vasiljević potvrdila kako je zdravstveno stanje predsjednika Srbije “stabilno”, ali se “zbog predostrožnosti još nalazi na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu”.

Imao nekoliko sastanaka

Generalni sekretarijat predsjednika Republike Srbije potvrdio je jutros da je Vučić na VMA primljen u petak, u kasnim popodnevnim satima, javio je Tanjug.

Vučić je u petak imao nekoliko sastanaka u svom uredu, podsjeća Hina, među ostalim i s europarlamentarcima koji su sudjelovili u drugom krugu dijaloga vlasti i oporbe o izbornim uvjetima.

Osim toga, prisustvovao je i otvorenju Beogradskog parka, te bulevara Woodrowa Wilsona i ulice Nikolaja Kravcova u okviru kompleksa Beograd na vodi.

Rasprava s novinarima

Tom je prilikom održao improviziranu tiskovnu konferenciju na otvorenom, koja se u pojedinim momentima, pretvorila u žustar dijalog s novinarima, konstatira Hina.

Vučiću su postavljena izravna pitanja u vezi s aferom o trgovini oružjem u koju je, po saznanjima medija i obavijestima zviždača iz vojne industrrije “Krušik” u Valjevu, umiješan otac ministra policije i visokog dužnosnika Srpske napredne stranke (SNS) Nebojše Stefanovića.

Premda su i Stefanović i Vučić u više navrata negirali da otac ministra policije Branko Stefanović nema veze s tvrtkom GIM, koja je poslovala s valjevskim “Krušikom”, u medijima su se pojavili dokumenti koji Stefanovićeva oca dovode u vezu s trgovinom oružjem.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, govorio vrlo temperamentno i na momente polemički, zamjerajući novinarima pojedinih redakcija da su “nepristojni”.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada