Mustafa najavio razgovor s Kurtijem o postizbornoj koaliciji

Isa Mustafa kaže da je Demokratski savez Kosova dobio široku podršku građana na vanrednim parlamentarnim izborima (EPA)

Isa Mustafa, lider Demokratskog saveza Kosova, drugoplasirane stranke na prijevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu, najavio je u utorak skori susret s liderom prvoplasiranog Pokreta Samoopredeljenje Albinom Kurtijem, kako bi razgovarali o mogućnosti formiranja postizborne koalicije.

Nakon 100 posto prebrojanih redovnih glasačkih listića, Pokret Samoopredeljenje vodi s približno 5.000 glasova, ispred Demokratskog saveza Kosova, prenosi Tanjug.

Mustafa je na svom Facebook profilu napisao kako je Demokratski savez Kosova dobio široku podršku građana, a kako su oni koji su “pogrešno upravljali državom” na nedjeljnim izborima kažnjeni.

“U vrlo bliskoj trci, 50:50, pobjednici su Demokratski savez Kosova i Pokret Samoopredeljenje, a konačno će se to znati kada budu prebrojani svi glasovi građana”, napisao je Mustafa.

Ispoštovati volju građana

Naveo je kako će se, zajedno s kandidatkinjom Demokratskog saveza Kosova Vjosom Osmani za premijera, narednih dana sastati s Kurtijem, s kojim će razgovarati o mogućnosti formiranja postizborne koalicije.

“Nastavit ćemo tamo gdje smo stali prije početka izbornog procesa, poštujući volju građana izraženu slobodnim glasanjem u demokratskom izbornom procesu, ali i interes Demokratskog saveza Kosova”, napisao je Mustafa.

Izvor: Agencije