Grabar-Kitarović objavila kandidaturu za predsjednicu Hrvatske

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je, pod sloganom “Zato što vjerujem u Hrvatsku”, službeno najavila kandidaturu za novi mandat na Pantovčaku, poručivši da je čvrsto vjerovala i vjeruje da Hrvatsku “možemo graditi kao zemlju po mjeri čovjeka”.

“Pet godina živim licem u lice s Hrvatskom. Obnašam dužnost predsjednice Republike zajedno s vama, odgovorno i ponosno. Vaše povjerenje moja je snaga”, rekla je ona u Zagrebu, prenosi Hina.

Istakla je da je u prvi mandat ušla s vjerom u veliki potencijal Hrvatske kao snažne i ponosne države, koja može i treba suvereno kreirati svoj razvoj, napredujući prema najrazvijenijim evropskim državama, države koja može davati još veći doprinos rješavanju zajedničkih evropskih i svjetskih problema.

Put zajedništva

“Čvrsto sam vjerovala i vjerujem da Hrvatsku možemo graditi kao zemlju po mjeri čovjeka”, poručila je Grabar-Kitarović.

“Kao predsjednica koju izravno birate i koja vas na taj način izravno predstavlja, isticala sam najvažnije državne i društvene probleme, otvarajući javnu raspravu o njima i nudeći rješenja. Sada tražim vaše povjerenje za drugi mandat”, istakla je u svom obraćanju.

Poručila je da oduku o ponovnoj kandidaturi za tu dužnost objavljuje u želji da “nastavimo put zajedništva i bolje Hrvatske”.

Izvor: Agencije