Vučić: Mogu zabraniti Srpsku listu, ali ne i srpski narod

'Oni mogu zabraniti Srpsku listu; hoće li time zabraniti srpski narod?', upitao je Vučić (Tanjug)

“Mogu i da zabrane Srpsku listu, ali ne mogu da zabrane srpski narod na Kosovu i Metohiji”, poručio je u ponedjeljak predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentirajući navode s Kosova o zatrovanim omotnicama s glasačkim listićima iz Srbije.

Uputio je upozorenje međunarodnoj zajednici da “ukidanje demokratije ne vodi ničemu”, prenosi Tanjug.

“Ovo je moje upozorenje međunarodnoj zajednici, posebno onima kojima je bilo teško da čestitaju Srpskoj listi i moja molba Prištini da se urazume, da ukidanje demokratije ne vodi ničemu i da moraju jasno da znaju ko su predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji”, kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, “suština je u tome da oni [vlasti na Kosovu] pokušavaju da Srpsku listu proglase za terorističku i da dobiju podršku međunarodne zajednice za to”.

“To je smešna priča za malu decu, tupava priča, koju je neki kreten smislio misleći da može da naudi Srpskoj listi, a naudiće sebi. Oni mogu i da zabrane Srpsku listu. Hoće li time da zabrane srpski narod?”, upitao je Vučić u izjavi za Televiziju Pink.

‘Poziv Albancima da se urazume’

Naveo je kako je “ovo poslednji poziv Albancima da se urazume i prihvate rezultate izbora”.

“Moj poslednji poziv da se urazume i prihvate izborne rezultate. Nama nijedan glas nije potreban. Nemojte da izmišljate i da pravite priče ‘90-ih o jednonacionalnom trovanju. I ti Srbi su sedeli u Centralnoj izbornoj komisiji [Kosova], pa nije nijedan dobio alergiju”, kazao je Vučić.

Dodao je kako je “ponuđeno da se sprovede istraga, na šta su odgovorili da nemaju tehničke mogućnosti” i poručio da “ne izmišljaju dalje”.

“Nama nijedan glas nije potreban, a da poklanjate drugima ne vredi. Pokušavaju da Srpsku listu proglase za terorističku i da za to dobiju podršku Zapada”, rekao je.

Upozorio je da “izbacivanjem Srpske liste oni izbacuju Srbe iz svih institucija jer se neće zadržati ni u drugim institucijama”.

Izvor: Agencije