Demonstranti Vučiću: Ovo je odgovor građana na Vašu vladavinu

Organizatori protesta poručili su da protesti neće nestati, čak i ako se o njima svako dana objavljuju najgore neistine (EPA)

Organizatori protesta “Stop krvavim košuljama” poručili su u nedjelju u pismu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je dobio mandat da bude predsjednik svih građana, a ne da se obračunava sa svima koji se usude misliti.

“Vi želite podanike, a ne građane, i zato danas imate kolone onih koji ne žele da žive u društvu koje stvarate”, poručili su organizatori u pismu, prenosi Anadolija.

Kako su naveli, jasno im je Vučić stavio do znanja da u Srbiji postoje “građani, roditelji i deca drugog reda”.

‘Građani su pokazali da se ne plaše’

“Svi oni koji se usude da slobodno kažu šta misle postaju neprijatelji i treba ih udaviti u blatu tabloida”, navodi se u pismu.

Također, naveli su da svakog dana vlast stvara nove neprijatelje.

“Nekada su to bili Slavko Ćuruvija i Oliver Ivanović, a danas smo mi Vaša meta. Danas smo mi narkomani, strani plaćenici, izdajnici”, naveli su u pismu.

Oni su Vučića upitali da li ih kažnjavaju zato što su se u jednom intervjuu usudili ukazati u kakvim neregularnostima vlada i što su organizirali proteste građana, koji su “pokazali da ga se ne plaše”.

“Da li nas kažnjavate zbog toga što zahtevamo da se zakoni poštuju i da svi građani imaju podjednaka prava? Da li kažnjavate naše roditelje jer su nas učili da slobodno mislimo? Da li kažnjavate naše bake i deke jer su nam govorili da glavu uvek držimo podignutu?”, upitali su u pismu.

‘Urednik skoro svih medija u Srbiji’

Organizatori protesta su Vučića upitali i da li su “njihove porodice i ljudi koji šetaju za njega građani drugog reda i neprijatelji?”

“Da li nas sve treba zasuti katranom i perjem da bi se sakrila istina? Da li treba da prestanemo da postojimo?”, pitali su organizatori protesta.

U pismu su naveli da se obraćaju Vučiću, jer je on “urednik skoro svih medija u Srbiji”.

“Pišemo Vama da bi ostao javni trag o tome kako je Srbija postala zemlja nasilja, mržnje i javne diskreditacije za vreme Vaše vladavine. Mi se Vaše kampanje nismo uplašili. Nismo, jer nam je od straha jača želja da živimo u slobodnoj zemlji, u kojoj je svaki čovek poštovan i jednako važan”, poručuju organizatori protesta.

Oni su poručili da protesti neće nestati, čak i ako se o njima svako dana objavljuju najgore neistine.

‘Ne možete zastrašiti pet miliona građana’

“Nismo mi važni. Nisu ti protesti nastali zbog nas. Protesti su odgovor građana na Vašu vladavinu, svakodnevno nasilje i neistine. Vreme je da shvatite da ne možete zastrašiti pet miliona građana, a samim tim ni jednog od nas. Mi imamo istinu na našoj strani, a Vi sve ostalo”, poručili su Vučiću organizatori protesta “Stop krvavim košuljama”.

Protesti “Stop krvavim košuljama”, a pod sloganom “Jedan od pet miliona”, održavaju se u Beogradu već petu subotu zaredom, a povod za njih je bio napad na jednog od lidera Saveza za Srbiju i predsjednika Levice Srbije Borka Stefanovića, kojem je pred skup SZS-a u Kruševcu razbijena glava.

Osim Beograda, građanski protesti su u ove subote bili organizirani i u Nišu, Kragujevcu, Požegi i Novom Sadu.

Izvor: Agencije