Demonstranti Vučiću: Ovo je odgovor građana na Vašu vladavinu

Organizatori protesta poručili su da protesti neće nestati, čak i ako se o njima svako dana objavljuju najgore neistine (EPA)
Organizatori protesta poručili su da protesti neće nestati, čak i ako se o njima svako dana objavljuju najgore neistine (EPA)

Organizatori protesta “Stop krvavim košuljama” poručili su u nedjelju u pismu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je dobio mandat da bude predsjednik svih građana, a ne da se obračunava sa svima koji se usude misliti.

“Vi želite podanike, a ne građane, i zato danas imate kolone onih koji ne žele da žive u društvu koje stvarate”, poručili su organizatori u pismu, prenosi Anadolija.

Kako su naveli, jasno im je Vučić stavio do znanja da u Srbiji postoje “građani, roditelji i deca drugog reda”.

‘Građani su pokazali da se ne plaše’

“Svi oni koji se usude da slobodno kažu šta misle postaju neprijatelji i treba ih udaviti u blatu tabloida”, navodi se u pismu.

Također, naveli su da svakog dana vlast stvara nove neprijatelje.

“Nekada su to bili Slavko Ćuruvija i Oliver Ivanović, a danas smo mi Vaša meta. Danas smo mi narkomani, strani plaćenici, izdajnici”, naveli su u pismu.

Oni su Vučića upitali da li ih kažnjavaju zato što su se u jednom intervjuu usudili ukazati u kakvim neregularnostima vlada i što su organizirali proteste građana, koji su “pokazali da ga se ne plaše”.

“Da li nas kažnjavate zbog toga što zahtevamo da se zakoni poštuju i da svi građani imaju podjednaka prava? Da li kažnjavate naše roditelje jer su nas učili da slobodno mislimo? Da li kažnjavate naše bake i deke jer su nam govorili da glavu uvek držimo podignutu?”, upitali su u pismu.

‘Urednik skoro svih medija u Srbiji’

Organizatori protesta su Vučića upitali i da li su “njihove porodice i ljudi koji šetaju za njega građani drugog reda i neprijatelji?”

“Da li nas sve treba zasuti katranom i perjem da bi se sakrila istina? Da li treba da prestanemo da postojimo?”, pitali su organizatori protesta.

U pismu su naveli da se obraćaju Vučiću, jer je on “urednik skoro svih medija u Srbiji”.

“Pišemo Vama da bi ostao javni trag o tome kako je Srbija postala zemlja nasilja, mržnje i javne diskreditacije za vreme Vaše vladavine. Mi se Vaše kampanje nismo uplašili. Nismo, jer nam je od straha jača želja da živimo u slobodnoj zemlji, u kojoj je svaki čovek poštovan i jednako važan”, poručuju organizatori protesta.

Oni su poručili da protesti neće nestati, čak i ako se o njima svako dana objavljuju najgore neistine.

‘Ne možete zastrašiti pet miliona građana’

“Nismo mi važni. Nisu ti protesti nastali zbog nas. Protesti su odgovor građana na Vašu vladavinu, svakodnevno nasilje i neistine. Vreme je da shvatite da ne možete zastrašiti pet miliona građana, a samim tim ni jednog od nas. Mi imamo istinu na našoj strani, a Vi sve ostalo”, poručili su Vučiću organizatori protesta “Stop krvavim košuljama”.

Protesti “Stop krvavim košuljama”, a pod sloganom “Jedan od pet miliona”, održavaju se u Beogradu već petu subotu zaredom, a povod za njih je bio napad na jednog od lidera Saveza za Srbiju i predsjednika Levice Srbije Borka Stefanovića, kojem je pred skup SZS-a u Kruševcu razbijena glava.

Osim Beograda, građanski protesti su u ove subote bili organizirani i u Nišu, Kragujevcu, Požegi i Novom Sadu.

Izvor: Agencije


Povezane

U Beogradu se održava peti protest građana pod sloganom “Jedan od pet miliona”.  Prvi je organizovan nakon fizičkog napada na čelnika Ljevice Srbije Borka Stefanovića. Osim zaustavljanja nasilja, jedan od zahtjeva je sloboda medija i više medijskog prostora za kritičko izražavanje, ali i završetak istrage ubistva čelnika Srba na Kosovu Olivera Ivanovića.    Proteste u […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO