Thaci: Ne smijemo ostaviti konflikt budućim generacijama

Poslije sporazuma niko nikada neće moći pretendirati na dobijanje glasova u ime nedovršene političke borbe sa Srbijom, napisao je Hashim Thaci (EPA)
Poslije sporazuma niko nikada neće moći pretendirati na dobijanje glasova u ime nedovršene političke borbe sa Srbijom, napisao je Hashim Thaci (EPA)

Predsednik Kosova Hashim Thaci naveo je da je neoprostivo da buduće generacije budu taoci nedostatka hrabrosti političara na Kosovu da okončaju, kako je rekao, vekovni konflikt sa Srbijom.

“Moramo razmisliti o svojim dostignućima, izazovima i nasleđu koje ostavljamo našoj deci… Bilo bi neoprostivo da budućim generacijama ostavimo budućnost u kojoj bi bili taoci populističkih akata i nedostatka hrabrosti da okončamo vekovni konflikt sa Srbijom”, napisao je Thaci na Facebooku.

‘Poslije sporazuma nova era’

On je dodao da veruje da bi uzajamnim priznavanjem između Srbije i Kosova bio otpočet proces suštinske transformacije rukovodstva Kosova i načina upravljanja.

“Uveren sam da će posle sporazuma početi nova era, gde niko nikada neće moći da pretenduje da će dobiti glasove u ime nedovršene političke borbe sa Srbijom”, dodao je Thaci.

“Kosovu je potrebna ova transformacija. Za efikasnije institucije, upravljanje koje se fokusira na reforme, ekonomski razvoj i socijalno blagostanje. Dugujemo to našoj deci”, naveo je Thaci na Facebooku.

Izvor: Agencije


Povezane

Uvoz robe iz Srbije i Bosne Hercegovine na Kosovo pao je za više od 99 posto. Razlog za to jest odluka kosovske vlade iz novembra prošle godine o uvođenju takse od 100 posto na uvoz proizvoda iz te dvije države. Odluka je prouzrokovala blago poskupljenje pojedinih proizvoda, ali ekonomski stručnjaci kažu da je mjera imala pozitivan […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO