Podgorica: Određen pritvor Kneževiću, ali kad bude dostupan

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević tvrdi da je proces protiv njega politički motivisan (Facebook)

Viši sud u Podgorici odredio je jednomjesečni pritvor čelnom čovjeku Atlas grupe Dušku Kneževiću, kad bude dostupan, potvrdila je Aida Muzurović, glasnogovornica tog suda.

Istovremeno je Specijalno tužilaštvo Crne Gore uputilo zahtjev za saslušanje bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića nakon što se u medijima pojavio snimak na kojem Knežević Stijepoviću uručuje kovertu sa 100.000 eura, za koju tvrdi da je donacija pred lokalne izbore u Podgorici. Vladajuća stranka, čiji je Stijepović član, sve je demantirala.

Ranije je za Kneževićem raspisana nacionalna potjernica jer je nedostupan Specijalnom državnom tužilaštvu.

Tužitelji terete Kneževića, zajedno sa zaposlenima u Atlas i Invest Montenegro banci, za pranje više od pola milijarde eura, javila je Milica Marinović, reporterka Al Jazeere.

Oglašava se putem Instagrama

U međuvremenu je crnogorska opozicija podnijela kaznene prijave protiv aktera snimka i predsjednika DPS-a, ujedno i predsjednika države, Mila Đukanovića te glavnog specijalnog tužitelja, Milivoja Katnića. Zatraženo je i saslušanje čelnih ljudi pravosuđa i policije u parlamentu.

Potjernica za Kneževićem je raspisana kad je utvrđeno da se ne nalazi na adresama koje su prijavljene kao mjesto njegovog boravka.

Knežević se nalazi izvan Crne Gore, a trenutno je u Londonu, prenose Vijesti.

On se svakodnevo oglašava preko Instagrama, tvrdeći da je proces protiv njega “politički motivisan” te da “glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izvršava naređenja predsjednika države Mila Đukanovića”.

Marković: Zakon je jednak za sve

Komentirajući cijelu situaciju, crnogorski premijer Duško Marković kazao je da u Crnoj Gori nema zaštićenih i da je zakon jednak za sve, ali i da sve to nije nadležnost Vlade.

“Reagovao je vrhovni državni tužilac, Specijalno tužilaštvo sprovodi određene radnje, razumio sam koje se tiču i Kneževića i Stijepovića. Vjerujem da će Tužilaštvo nezavisno, nepristrasno i bez uticaja dovesti taj slučaj do kraja.

Vlada i ja čitav problem Atlas banke i Investicione banke pratimo sa aspekta stabilnosti javnih finansija i ekonomije. Mi ćemo uraditi sve da problemi u tim bankama ne ugroze javne finansije, finansijski sistem i crnogorsku ekonomiju”, rekao je Marković.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

‘Sve što znam znaće svi u Crnoj Gori i na Zapadu’, poručuje predsjednik Atlas grupe, koji se tereti za prebacivanje 17 miliona evra na račune povezanih kompanija.

Published On 14 Jan 2019

Tužilaštvo Crne Gore istražit će navode Duška Kneževića, vlasnika Atlas grupacije, da je zvaničniku vladajućeg DPS-a dao 100.000 dolara u gotovini kao donaciju za predizbornu kampanju. Knežević je prošle sedmice medijima dostavio video u kojem se vidi kako predaje omotnicu s novcem, a ranije je osumnjičen za pranje novca i nedostupan je crnogorskim istražnim organima.

Published On 14 Jan 2019
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO