Vučić: Ne postoji sila koja će me natjerati da priznam Kosovo

Aleksandar Vučić
Darmanović kaže da se od uspostavljanja dominacije Vučića na srpskoj političkoj sceni dugo radilo na poboljšanju odnosa sa susjedima, ali se sada svjedoči drugačijem trendu (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da nema sile koja ga može natjerati da prizna nezavisnost Kosova, prenio je Tanjug.

Upitan da komentariše protivljenje Ramusha Haradinaja korekciji granica, Vučić je upitao:

„A o kojim granicama je reč? Onima koje priznaje Rusija ili onima koje priznaje Amerika, onima koje priznaju Španija ili Italija, onima koje priznaju Kina ili Nemačka?“.

Istakao je da oni koji mu sve vrijeme drže pridike, a koji su, kako je dodao, napravili granicu između Srba i Srba, koji su izmjestili rješavanje pitanja Kosova iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju, koji su išli na katastrofalno savjetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde, govore da neće promjene granica, saglašavajući se sa onima koji neće to, jer je za njih Kosovo nezavisno.

Ukidanje granice

„Ne postoji ta sila koja će da me natera da priznam nezavisno Kosovo. Ne postoji nijedan čovek u svetu. Evo neću. A nećete nikada ni imati većinu u Skupštini za to“, poručio je Vučić.

Istakao je da su neki u međunarodnoj zajednici zadovoljni kako su rješili kosovski problem pa ne reaguju na izjave poput Haradinajeve da će ukinuti granice između Kosova i Albanije. Predsjednik Srbije je upitao šta bi se desilo da je on nešto slično rekao u vezi Banje Luke ili Republike Srpske.

„Do sada bi četiri puta hitno zasedao Savet bezbednosti UN, a da ne pričamo o specijalnim sankcijama“, naveo je Vučić.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO