Zagreb: Građani protestirali zbog pucnjave, Bandića gađali jajima

Milan Bandić
Parafrazirajući Karla Marxa, Bandić je, aludirajući na ime svoje stranke, rekao da 'bauk rada i solidarnosti kruži Hrvatskom' (AP)

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića napali su u četvrtak stanovnici zagrebačkog Vukomerca, koji su prosvjedovali nakon pucnjave u tom zagrebačkom naselju, koja se dogodila u srijedu, javljaju hrvatski mediji.

Obračun vatrenim oružjem između dvije obitelji dogodio se u neposrednoj blizini osnovne škole ispred koje su se danas okupili prosvjednici, prenosi portal Index.hr

Tamo se tijekom prosvjeda pojavio i Milan Bandić s pročelnikom Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavlom Kalinićem.

Bandića su, navodi portal, u jednom trenutku napali bijesni roditelji učenika i stanovnici Vukomerca, a sve je bilo na rubu fizičkog obračuna.

Okupljeni su mu zviždali i vrijeđali ga, a kad je odlazio bacali su mu razne predmete na automobil, uključujući i jaja, a navodno mu je polomljeno staklo na službenom automobilu.

Intervenirala policija

Misleći na jednu od romskih obitelji čija je kuća u blizini škole i ispred koje se jučer pucalo, poručili su mu uz uvrede da ih je on doveo tamo. 

Intervenirala je i policija, a neki okupljeni prijetili su da će zapaliti kuću romskoj obitelji koja je sudjelovala u obračunu, javlja Index.hr.

Zagrebačka policija je nakon pucnjave u naselju Vukomerec na Peščenici, u kojoj je oštećena kuća i sedam automobila, privela 19 osoba zbog ugrožavanja života i imovine.

Oružani sukob izbio je u srijedu blizu 19 sati u Porečkoj ulici.

Policija je utvrdila da se nekoliko osoba u automobilima Porsche Cayenne i Renault Scenic dovezlo do obiteljske kuće prema kojoj su zapucali iz vatrenog oružja nakon kraćeg verbalnog sukoba, a potom je iz kuće zapucano prema automobilima.

Nema ozlijeđenih

U pucnjavi je oštećena kuća i sedam automobila, dok dojava o ozlijeđenima zasad nije bilo, izvijestila je u četvrtak zagrebačka policija, kako je prenijela ranije Hina.

Devetnaest osoba dovedeno je na policiju na kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, kako se doznaje, policija obavlja pretrage automobila i kuća osumnjičenika te obavlja razgovore sa svjedocima.

Prema pisanju medija s dvije strane nišana našle su dvije romske obitelji koje su se navodno obračunale motivirane financijskim razmiricama.

Kuća oko koje se pucalo nalazi se nasuprot osnovne škole u Porečkoj ulici, što je izazvalo zabrinutost lokalnog stanovništva koje po medijima tvrdi da su sukobljene strane dan ranije međusobno prijetile pištoljima.

Izvor: Agencije