Sportski komentator Drago Ćosić dobio otkaz na HRT-u

Hrvatska, Francuska, Svjetsko prvenstvo, Finale
Nakon što su se četiri ulaznice za finale SP-a pojavile u prodaji, FIFA je zatražila objašnjenje o okolnostima toga (EPA)

Mate Matić, odvjetnik hrvatskog sportskog komentatora Drage Ćosića, koji je posljednjih godina komentirao brojne velike nogometne utakmice na HRT-u, pa i one na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kada je komentirao i finale između Hrvatske i Francuske, potvrdio je da je njegov klijent u četvrtak dobio redovan otkaz skrivljenim ponašanjem te najavio kako zbog toga kreće u spor s Hrvatskom radio-televizijom (HRT).

HRT je pokrenuo postupak utvrđivanja povrede radne obveze za nekoliko svojih djelatnika vezano za zloupotrebu ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo (SP) u Rusiji, prenosi Hina.

Nakon što su se četiri ulaznice za finale SP-a pojavile u prodaji, Svjetska nogometna organizacija (FIFA) zatražila je od Europske unija javnih televizija (EBU), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima pojavljivanja spornih karata u prodaji.

HRT je reagirao nakon što je Jutarnji list objavio da su Drago Ćosić i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić osumnjičeni da su sudjelovali u preprodaji ulaznica za Svjetsko prvenstvo.

Državno odvjetništvo započelo izvide

U utorak je DORH potvrdio da je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu počelo izvide o preprodaji karata za to Svjetsko nogometno prvenstvo.

Kako je naveo Jutarnji list, cijena ulaznice za finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske na crnom tržištu iznosila je gotovo 20.000 eura, a navodno je pokušana prodaja četiri ulaznice koje je dobio HRT, što je u posljednji trenutak blokirala FIFA. 

Navodno je upravo FIFA od European Broadcasting Uniona (EBU) zatražila očitovanje zbog čega se ulaznice dodijeljene EBU prodaju na crnom tržištu, prenijela je ranije Hina.

EBU je potom zatražio očitovanje HRT-a, jer se po brojevima ustanovilo da su to bile ulaznice koje je dobio HRT.

Javna radiotelevizija odmah je pokrenula istragu i svoja dva djelatnika pozvala na  razgovor, a oni su navodno kazali da su ulaznice poklonili svojim prijateljima te da ne znaju što je s njima kasnije bilo.

U daljnjoj istrazi navodno se pokazalo da su dvojica djelatnika, mimo znanja HRT-a, zatražili i dobili čak četrdeset ulaznica nekoliko mjeseci prije početka Svjetskog prvenstva.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO