Crna Gora predstavila oklopno vozilo domaće proizvodnje

Proizvođači kažu da je oklopno vozilo 'Mašan' napravljeno kao ekonomično rješenje (Anadolija)

Oklopno vozilo “Mašan”, koje je proizvela bjelopoljska kompanija Montenegro Armour Group, predstavljeno je u srijedu u kasarni “Masline” u Podgorici, javlja Anadolija.

Iz Ministarstva odbrane Crne Gore je rečeno da je koncept oklopnog vozila prvi put predstavljen prije godinu, nakon čega su pripadnici Vojske Crne Gore i Uprave policije dali sugestije za njegovo poboljšanje i unapređenje performansi u cilju adekvatnijeg odgovora zadacima i misijama tih resora.

“Montenegro Armour Group je ustupila probno vozilo ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova, tako da će pripadnici čete vojne policije i Uprave policije ispitati tehničke karakteristike”, navodi se u objavi ministarstva.

Unapređenje sektora odbrane

Državni sekretar Ministarstva odbrane, Slobodan Filipović koji je, uz načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića, prisustovao prezentaciji vozila, zahvalio se predstavnicima kompanije na posvećenosti i uvažavanju sugestija prilikom izrade modela.

“Pokretanje vojne industrije u Crnoj Gori ozbiljan je državni projekt koji će značajno unaprijediti sektor odbrane”, rekao je Filipović.

Iz ministarstva kojem je na čelu naveli su da je “Mašan” napravljen kao ekonomično rješenje.

Vozilo posjeduje kompletno zavareni čelični trup koji je montiran na ram na četiri elastična oslonca, radi najboljeg mogućeg balističkog i konstruktivnog integriteta i udobnosti.

Izvor: Agencije