Kod Rume pronađena tijela dva migranta

O događaju je obaviješten nadležni tužitelj, koji sa policijskim službenicima vrši uviđaj (Al Jazeera)
O događaju je obaviješten nadležni tužitelj, koji sa policijskim službenicima vrši uviđaj (Al Jazeera)

Policija u Rumi pronašla je tijela dvojice migranata sa ranama nanijetim vatrenim oružjem, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Kako je saopćio MUP Srbije, tijela su pronađena u ataru sela Dobrinci, a policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Vrši se uviđaj

O događaju je obaviješten nadležni tužitelj, koji sa policijskim službenicima vrši uviđaj.

Od zvaničnog zatvaranja tzv. balkanske izbjegličke rute prošle su dvije godine. No, iako u neuporedivo manjoj mjeri, priliv izbjeglica i migranata na područje Balkana, pa tako i Srbije, nikada nije stao.

Prema zvaničnim podacima iz maja ove godine, u Srbiji se nalazi nešto više od tri hiljade izbjeglica i migranata.

Izvor: Agencije


Povezane

Od zvaničnog zatvaranja tzv. balkanske izbjegličke rute prošle su dvije godine. No, iako u neuporedivo manjoj mjeri, priliv izbjeglica i migranata na područje Balkana, pa tako i Srbije, nikada nije stao. Prema zvaničnim podacima, u Srbiji se trenutno nalazi nešto više od tri hiljade izbjeglica i migranata. No, prema nepisanom pravilu, dolaskom proljeća ilegalne rute […]

Gotovo šest hiljada migranata trenutno boravi u Srbiji. Prihvatni centar u Šidu se zatvara, a migranti koji posljednje dvije godine žive u centru Beograda biće iseljeni u prihvatne centre širom Srbije. Ministarstvo rada i socijalne politike najavljuje njihovo iseljenje u narednih 20 dana. 

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO