Veseli savjetuje Vučiću da pročita Ustav Kosova

Kadri Veseli kaže da se u Ustavu Kosova govori o konkretnoj stvarnosti (EPA)

Predsednik Skupštine Kosova i lider vladajuće Demokratske partije Kosova Kadri Veseli smatra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne treba da čita dnevno 500-600 stranica tajnih dokumenata o Kosovu, već da je potrebno da pročita Ustav Kosova da bi shvatio realnost.

“Tu se govori o konkretnoj stvarnosti, nezavisnoj i suverenoj državi, koja poštuje u celosti ljudska prava i prava zajednice, a u cilju evropskih integracija, podržava demokratske civilizacije i pravilan tok razvoja istorije”, rekao je on za Express.

Veseli smatra da bi čitanje Ustava Kosova predsednika Srbije poštedelo napora i dalo mu mogućnost da se bavi stvarnim problemima Srba koji žive u Srbiji.

“Nema potrebe da čitate 500 stranica dnevnih izveštaja u vezi sa Kosovom, dovoljno je da jednom pročitate Ustav Kosova”, kaže Veseli.

‘Srbija je i Veselijeva država’

Vučić je prethodno rekao da se Kosovom bavi na dnevnom nivou, da dnevno čita između 500 i 600 strana dokumenata – što tajnih, što javnih – i da će pred narod izaći sa predlogom kad bude znao šta je maksimum koji Beograd može da dobije.

Na izjavu Veselija reagovao je direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Ðurić, ocenivši da sve izraženija nervoza “jasno pokazuje da u Prištini nešto ipak ne ide po planu”.

“Takođe je dobro što Veseli prati sve političke izjave i aktivnosti predsednika i drugih zvaničnika Srbije i obraća im se javno i direktno, jer Srbija jeste, bez obzira na pravosudne postupke protiv njega, i njegova država”, naveo je Ðurić u pisanoj izjavi medijima.

Izvor: Agencije