Srbija: Obavljeni prvi probni letovi aviona MIG-29

Prvi probni let uspješno izveo testni pilot kompanije RSK MiG Dimitri Selivanov (EPA)

Na vojnom aerodromu “Batajnica” juče i danas su obavljeni prvi probni letovi aviona “mig 29” koji je u Srbiju prošle godine stigao iz Rusije, saopštila je Vojska Srbije.

Načelnik Generalštraba Vojske Srbije general Ljubiša Diković juče je na Batajnici prisustvovao prvom probnom letu aviona mig 29, koji je uspješno izveo testni pilot kompanije RSK MiG Dimitri Selivanov.

U razgovoru sa ruskim stručnjacima i pripadnicima 204. vazduhoplovne brigade, Diković se upoznao sa obimom radova koji se trenutno izvode i izrazio zadovoljstvo dinamikom njihovog izvođenja.

Kako se navodi, ovi letovi predstavljaju posljednju provjeru prije uvođenja u operativnu upotrebu prvog od šest aviona koji su prošle godine nabavljeni u Ruskoj Federaciji i ujedno su prvi letovi nekog od novih aviona nad teritorijom Srbije.

Izvor: Agencije


Povezane

Na aerodromu u Batajnici, povodom 73 godine od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, održana je vojna vježba “Sloboda 2017”. Prvi put je predstavljeno i pet borbenih aviona MIG 29, koje je Srbiji donirala Ruska Federacija.

Published On 20 Oct 2017
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO