Arifi: Ako se misli o prekrajanju granica, rat je neizbježan

Arifi smatra da ni jedna institucija ne bi trebalo da padne pod uticaj srpske propagande i pregovara o tom pitanju (Screenshot / YouTube)

Avni Arifi, šef prištinskog tima u dijalogu sa Beogradom, izjavio je da ako neko razmišlja o prekrajanju granica na Balkanu, rat će biti neizbežan.

“Ne zato što ovo želimo, ili zato što želimo da pretimo nekome, već zato što onog trenutka kada bi granice bile precrtane, to bi nas odvelo na put u ćorsokak”, rekao je Arifi za televiziju TV7.

Podjela je crvena linija

“Želimo uzajamno priznanje. To znači uspostavljanje bilateralnih odnosa baš kao sa drugim susednim državama. Podela nije opcija na stolu u pregovorima. To je crvena linija koju vlada neće preći. Ni jedna institucija ne bi trebalo da padne pod uticaj srpske propagande i da pregovara o tom pitanju”, kazao je Arifi, a prenosi Unmik u svom pres klipingu u petak.

To isto je pre nekoliko dana rekao i kosovski premijer Ramush Haradinaj.

On je protiveći se ideji Luftija Hazirija o razmeni teritorija rekao:

“Podela (Kosova) za mene znači rat, ja to kažem bez oklevanja i rizično je da se govori o podeli”, rekao je Haradinaj, govoreći o pitanju razmene teritorija za Televiziju Dukađini.

Izvor: Agencije