Vučić: Ne zanima me koliko je Albanaca poginulo za Hrvatsku

Aleksandar Vučić poligraf proglašava za relevantnu metodu utvrđivanja istine, piše autorica (Arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbiji nisu potrebna braća, već prijatelji.

On je to izjavio odgovarajući na molbu novinara da prokomentariše izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović da su Hrvatska i Albanija braća po oružju, naglasivši da to dovoljno govori o težini položaja Srbije i koliko neki ne žele njen napredak.

„Čestitam na izjavi. Nama nisu potrebna braća, već prijatelji. Neka se bratime, mi ćemo da gledamo da napredujemo ekonomski“, poručio je Vučić.

Prijateljstvo Albanije i Hrvatske

On je, u izjavi novinarima, posle prijema za mlade šahiste, kazao da, što se oružja tiče, neki moraju da žive u prošlosti.

„Koliko ih je izgubilo život za Hrvatsku ne zanima mene, niti Srbiju. Ako neko misli da treba da me to posebno plaši, ne plaši me ni najmanje. Mi radimo svoj posao, da što više pametne dece imamo, koja gledaju u budućnost“, kazao je Vučić.

On je istakao da je uveren da, ako postoji svest da je politička veština dobijanje mogućeg, a ne ispunjavanje snova, Srbija ima budućnost.

Grabar-Kitarović se dan ranije u svom govoru parlamentarcima u Tirani osvrnula i na “trajno i nerazdvojno prijateljstvo” između dve zemlje i ulogu albanske nacionalne manjine u hrvatskom društvu.

“Albanija je bila naš prijatelj kada nam je bilo potrebno… Bili smo doslovce braća po oružju, prije nego smo 2009. ušli zajedno u NATO. Mnogi su Albanci žrtvovali svoje živote za Hrvatsku i vjerujte mi – Hrvatska to neće zaboraviti”, rekla je ona i podsetila na brojne Albance koji su se borili u Domovinskom ratu.

Izvor: Agencije