Priština: Četvero uhapšenih po nalogu Interpola

Navodi se da je u akciji učestvovalo 30-ak policajaca (Anadolija)
Navodi se da je u akciji učestvovalo 30-ak policajaca (Anadolija)

Specijalne snage policije uhapsile su u Prištini četiri osobe – dvije iz Crne Gore, jednu srpske i jednu albanske nacionalnosti, zbog sumnje da su povezane s ubistvima i kriminalom, objavili su prištinski elektronski mediji.

Tanjug navodi se da je akcija hapšenja organizirana na osnovu naloga Interpola.

Među uhapšenima su Mario Milošević (38) i Ðorđe Pavićević (31). Obojica su osumnjičeni za ubistva i kidnapiranja ljudi posljednjih nekoliko godina u Crnoj Gori.

Navodi se da identitet ostalih uhapšenih nije još otkriven. Uhapšeni su predati pravosudnim organima u dalju proceduru.

Veze s BIA-om

Beogradski mediji navode da su u akciji uhapšene plaćene ubice koje imaju veze sa Bezbjednosno informativnom agencijom Srbije (BIA).

U akciju hapšenja pored policije bila je uključena i Kosovska obavještajna agencija, a kako prenosi RTS hapšenja su izvedena na osnovu nalogu Interpola. 

Za Miloševićem se tragalo zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. godine.

Đorđe Pavićević iz Nikšića, koji je bio u društvu Miloševića, pobjegao je 3. jula 2018. godine iz medicinske ustanove gdje je izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog djela otmica u sticaju sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju, izvršenog 15. septembra 2015. godine u Kotoru, prenose podgoričke Vijesti.

Iz policije nisu potvrdili da li su uhapšeni saradnici BIA-e.

Međunarodne potjernice

Glasnogovornik Policije Kosova Daut Hoxha potvrdio je da je u Prištini u sprovedena policijska akcija.

“Akcija je rezultirala hapšenjem četiri osumnjičene osobe, od kojih su tri strani državljani, a jedna državljanin Kosova. Vlasti sprovode dalje akcije”, kazao je Hoxha.

On je ranije kazao da se akcija sprovodi na osnovu međunarodne potjernice.

“Policija Kosova sprovodi akciju u Prištini koja ima za cilj identifikaciju i hapšenje nekoliko stranih državljana osumnjičenih za ubistva, za kojima su izdate međunarodne potjernice”, rekao je on.

RTS prenosi da je policija u istoj akciji, u naselju “Emshir” u Prištini, tragala i za dvoje Srba. Pretresala je stan u kojem žive i pronašla vatreno oružje, municiju i narkotike, a osumnjičene srpske nacionalnosti nije pronašla.

Navodi se da je u akciji učestvovalo 30-ak policajaca.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO