Beograd: Radikali pokušali probiti kordon policije

Šešelj se obratio svojim pristalicama rekavši im da su oni kao srpske patriote zaustavljeni u centru Beograda (Tanjug)
Šešelj se obratio svojim pristalicama rekavši im da su oni kao srpske patriote zaustavljeni u centru Beograda (Tanjug)

Grupa pripadnika Srpske radikalne stranke pokušala je večeras da probije kordon policije ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju gdje se održava festival “Miredita – Dobar dan”, ali je policija efikasno spriječila taj njihov pokušaj, prenosi Tanjug.

Ispred zgrade u kojoj je postavljena izložba nalazi se kordon policije, a radikali su prvobitno stali na desetak metara, a zatim i probali da se “probiju” do zgrade.

Nakon toga pripadnici SRS-a počeli su da psuju i vrijeđaju policiju ali i da “prozivaju” najviše državne funkcionere. 

Obraćanje Vojislava Šešelja

Poslije incidenta s policijom, pojavio se lider radikala Vojislav Šešelj, koji se obratio svojim pristalicama rekavši im da su oni kao srpske patriote zaustavljeni u centru Beograda, “umesto da zajedno s policijom sprečavaju ovu bruku i otvaranje festivala”. 

Navodeći da u goste s Kosova nisu došli ljudi koji priznaju ustav te da su ih pozvali oni koji su ga odavno priznali kao nezavisnu državu, Šešelj je poručio da “izdaja u Srbiji nikad nije dugo trajala i da će doći vreme kad će svi da odgovaraju zbog toga”. 

Izvor: Agencije


Povezane

U Beogradu se, drugu godinu zaredom, održava festival “Mirdita, dobar dan” na kojem će publici, u sljedećih pet dana, biti predstavljena aktualna kulturna scena Kosova. U razgovoru sa pojedinim sudionicima i organizatorima festivala, pokušali smo doznati kolika je moć kulture u ponovnom približavanju društava koja su nekada bila u konfliktu

I treći dan festivala “Miredita, Dobar dan” koji promiče kosovsku kulturnu scenu u Beogradu protekao je uz incidente i proteste desničarskih grupa i raseljenih Srba s Kosova. Iako je planirano da bivša predsjednica Kosova Atifete Jahjaga bude gošća festivala, ona se beogradskoj publici obratila video linkom jer joj, kako tvrdi, vlasti Srbije nisu dozvolile ulazak […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO