Adem Zolj novi premijer Kantona Sarajevo

Skupština Kantona Sarajevo je u srijedu, sa 19 glasova za, 10 protiv i jedan suzdržan, za premijera nove kantonalne Vlade izabrala Adema Zolja.

Ministri u Vladi ostaju isti, kao i u prethodnoj postavci, a članovi su Stranke dmokratske akcije i Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercevovine.

Tako će ministar Mario Nenadić i dalje biti na čelu Ministarstva pravde i uprave, Čedomir Lukić će voditi Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i okoliša, Senad Hasanspahić Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture, Mujo Fišo Ministarstvo saobraćaja, Vedran Mulabdić Ministarstvo unutrašnjih poslova i Muharem Šabić Ministarstvo privrede.

Konaković podnio ostavku

Također, ministar Jasmin Halebić ostaje na čelu Ministarstva finansija, Zilha Ademaj Ministarstva zdravstva, Elvir Kazazović Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, Mirvad Kurić Ministarstva kulture i sporta, Amela Dautbegović Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice te Muharem Fišo Ministarstva za boračka pitanja.

Svečanu zakletvu položili su i premijer, i ministri.

Zolj na premijerskoj funkciji mijenja Elmedina Konakovića, koji je ostavku podnio u martu.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Premijer Kantona Sarajevo Konaković, gostujući u emisiji ‘Face to Face’, rekao je da napušta Stranku demokratske akcije.

09 Feb 2018
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO