Vjetar lomio stabla po Sarajevu i Zenici

Tokom nevremena pričinjena je velika materijalna šteta, no ljudskih žrtava nije bilo (Fena)
Tokom nevremena pričinjena je velika materijalna šteta, no ljudskih žrtava nije bilo (Fena)

Snažan vjetar rušio se stabla po Sarajevu, Zenici i okolici tih gradova, neki letovi iz glavnog grada Bosne i Hercegovine su otkazani, a srušena skela na zgradi Predsjedništva BiH pričinila je znatnu materijalnu štetu na parkiranim automobilima.

Ekipe komunalnog poduzeća Park intervenirale su na nekoliko lokacija u Sarajevu i u banjskim parkovima na Ilidži zbog stabala koja su pala prometnice, pješačke staze ili parkirališta zbog jakog vjetra.

U dijelovima Sarajeva bio je obustavljen i promet zbog srušenog drveća, potvrdila je za Fenu stručna suradnica za informiranje u poduzeću Park, Aldijana Hamza.

Uglavnom je zabilježena veća materijalna šteta i nema dojava o ozlijeđenim građanima.

Snažan vjetar je i na području Zenice polomio drveće na više lokaliteta u gradu te napravio veću materijalnu štetu.

Problemi u prometu

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo su potvrdili kako su zbog jakog vjetra neki letovi otkazani, dok su se drugi vratili na destinacije s kojih su poletjeli prema glavnom gradu BiH, javlja Fena.

“Zbog jakog vjetra nijedan avion jutros nije uspio da sleti, s tim da su avioni za Zagreb i Beč jutros odletjeli bez problema. Let ‘Turkish Airlinesa’ je otkazan, ali je za večeras zakazan jedan dodatni. ‘Pegasusov’ avion je odletio za Beograd i za putnike će biti organizovan transfer autobusom”, kazala je glasnogovornica sarajevskog aerodroma Sanja Bagarić-Arnaut.

Zabilježeno je i nekoliko manjih odrona na cesti Zavidovići –  Banovići, prenose bh. mediji.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) priopćili su da je zbog oborenih stabala na kolovozu u prekidu bio promet na dionici magistralnog ceste M-18, koja povezuje Olovo i Kladanj.

U popodnevnim satima oborena stabla su uklonjena, a promet normaliziran.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO